Ook minimumloon voor flexwerkers

 »
  ncarkesteijn - Flickr / Creative Commons 2.0 by

Als het aan het kabinet ligt, krijgen flexwerkers voortaan minimumloon. Het kabinet wil een wetsvoorstel indienen om ook mensen zonder arbeidsovereenkomst onder het minimumloon te laten vallen.

In het regeerakkoord staat dat flexwerkers een betere bescherming verdienen en minister Asscher van Sociale Zaken ziet in dit wetsvoorstel een belangrijke eerste stap om hun positie te verbeteren en misbruik van flexwerk tegen te gaan.

Krantenbezorgers

Een van de huidige eisen om mensen met een zogeheten opdrachtovereenkomst het minimumloon te betalen, is dat het werk door één en dezelfde persoon wordt gedaan. Volgens Asscher is dat in de praktijk makkelijk te omzeilen en op die manier kan de opdrachtgever onder het minimumloon uit komen. Dat wil het kabinet veranderen.

De maatregel die het kabinet nu neemt, kan bijvoorbeeld gunstig uitpakken voor post- en krantenbezorgers, maar geldt voor alle sectoren. Het voorstel is niet van toepassing op zelfstandigen zonder personeel: van hen wordt verwacht dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op de hoogte van hun tarieven, zegt Asscher.

Deel deze pagina

Video

Asscher: flexwerkers vallen onder minimumloon

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dat flexwerkers voortaan onder het wettelijk minimumloon vallen.

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 3837 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 12498 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 4787 keer afgespeeld

Meer video en audio