Van Bommel en Mertens onzeker

Mark van Bommel»
Mark van Bommel Pro Shots

PSV-trainer Dick Advocaat moet afwachten of hij zaterdag in de topper tegen Ajax kan beschikken over aanvoerder Mark van Bommel en Dries Mertens.

Beiden sloegen uit voorzorg de training van vrijdag op De Herdgang over.

"We kunnen het zaterdag pas beslissen. Je moet wel fit genoeg zijn om zo'n belangrijke wedstrijd te kunnen spelen", zei Advocaat. Van Bommel heeft rugklachten en Mertens kampt met problemen aan zijn lies. Op een MRI-scan kwam geen schade aan het licht.

Jetro Willems is hersteld van een blessure aan zijn lies en keert tegen Ajax terug in de basis. Advocaat kan geen beroep doen op Erik Pieters en Ola Toivonen, die al lange tijd geblesseerd aan de kant staan. Pieters heeft de training inmiddels hervat en werkt voorzichtig toe naar zijn rentree. PSV verwacht Toivonen in de tweede helft van het seizoen terug.

Geen cruciaal duel

PSV gaat na veertien wedstrijden aan kop in de eredivisie met 33 punten, op twee punten gevolgd door FC Twente en Vitesse. Ajax staat vierde op zes punten van de Eindhovenaren.

"Het wordt heel interessant, maar geen cruciaal duel", meent Advocaat. "De competitie duurt namelijk nog lang."

Deel deze pagina

Video

Advocaat over rug Van Bommel

Even doet hij er schimmig over, maar gedurende de persconferentie bekent Dick Advocaat toch met welke kwetsuur Mark van Bommel... kampt. De aanvoerder van PSV heeft last van zijn rug, hoopt desalniettemin gewoon te kunnen spelen tegen Ajax zaterdag.

Video en Audio

  • » Bau en Lau: samen in de top 8 blijven Video Bauke Mollema en Laurens ten Dam reden allebei sterk in de laatste bergrit van de Tour. In het...24 jul 2014, 7143 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, vrijdag 25 juli Video Een vooruitblik op de negentiende etappe van de Tour de France 2014, die van Maubourguet naar...24 jul 2014, 1782 keer afgespeeld
  • » Tourquiz donderdag 24 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...24 jul 2014, 634 keer afgespeeld

Meer video en audio