Van Bommel en Mertens onzeker

Mark van Bommel»
Mark van Bommel Pro Shots

PSV-trainer Dick Advocaat moet afwachten of hij zaterdag in de topper tegen Ajax kan beschikken over aanvoerder Mark van Bommel en Dries Mertens.

Beiden sloegen uit voorzorg de training van vrijdag op De Herdgang over.

"We kunnen het zaterdag pas beslissen. Je moet wel fit genoeg zijn om zo'n belangrijke wedstrijd te kunnen spelen", zei Advocaat. Van Bommel heeft rugklachten en Mertens kampt met problemen aan zijn lies. Op een MRI-scan kwam geen schade aan het licht.

Jetro Willems is hersteld van een blessure aan zijn lies en keert tegen Ajax terug in de basis. Advocaat kan geen beroep doen op Erik Pieters en Ola Toivonen, die al lange tijd geblesseerd aan de kant staan. Pieters heeft de training inmiddels hervat en werkt voorzichtig toe naar zijn rentree. PSV verwacht Toivonen in de tweede helft van het seizoen terug.

Geen cruciaal duel

PSV gaat na veertien wedstrijden aan kop in de eredivisie met 33 punten, op twee punten gevolgd door FC Twente en Vitesse. Ajax staat vierde op zes punten van de Eindhovenaren.

"Het wordt heel interessant, maar geen cruciaal duel", meent Advocaat. "De competitie duurt namelijk nog lang."

Deel deze pagina

Video

Advocaat over rug Van Bommel

Even doet hij er schimmig over, maar gedurende de persconferentie bekent Dick Advocaat toch met welke kwetsuur Mark van Bommel... kampt. De aanvoerder van PSV heeft last van zijn rug, hoopt desalniettemin gewoon te kunnen spelen tegen Ajax zaterdag.

Video en Audio

  • » Royals op voorsprong in World Series Video Na een nederlaag in de eerste wedstrijd zijn de honkballers van Kansas City Royals na de derde...25 okt 2014, 5060 keer afgespeeld
  • » Maher: meer vertrouwen en plezier Video "Ik speel met meer vertrouwen en plezier." Het zijn de woorden van Adam Maher. PSV-trainer Phillip...24 okt 2014, 7896 keer afgespeeld
  • » Drost: ik heb leukere momenten gekend Audio Na het ontslag van Nebosja Gudelj is de rust nog niet teruggekeerd bij NAC Breda. Vorige week kon...24 okt 2014, 298 keer afgespeeld

Meer video en audio