Van Bommel en Mertens onzeker

Mark van Bommel»
Mark van Bommel Pro Shots

PSV-trainer Dick Advocaat moet afwachten of hij zaterdag in de topper tegen Ajax kan beschikken over aanvoerder Mark van Bommel en Dries Mertens.

Beiden sloegen uit voorzorg de training van vrijdag op De Herdgang over.

"We kunnen het zaterdag pas beslissen. Je moet wel fit genoeg zijn om zo'n belangrijke wedstrijd te kunnen spelen", zei Advocaat. Van Bommel heeft rugklachten en Mertens kampt met problemen aan zijn lies. Op een MRI-scan kwam geen schade aan het licht.

Jetro Willems is hersteld van een blessure aan zijn lies en keert tegen Ajax terug in de basis. Advocaat kan geen beroep doen op Erik Pieters en Ola Toivonen, die al lange tijd geblesseerd aan de kant staan. Pieters heeft de training inmiddels hervat en werkt voorzichtig toe naar zijn rentree. PSV verwacht Toivonen in de tweede helft van het seizoen terug.

Geen cruciaal duel

PSV gaat na veertien wedstrijden aan kop in de eredivisie met 33 punten, op twee punten gevolgd door FC Twente en Vitesse. Ajax staat vierde op zes punten van de Eindhovenaren.

"Het wordt heel interessant, maar geen cruciaal duel", meent Advocaat. "De competitie duurt namelijk nog lang."

Deel deze pagina

Video

Advocaat over rug Van Bommel

Even doet hij er schimmig over, maar gedurende de persconferentie bekent Dick Advocaat toch met welke kwetsuur Mark van Bommel... kampt. De aanvoerder van PSV heeft last van zijn rug, hoopt desalniettemin gewoon te kunnen spelen tegen Ajax zaterdag.

Video en Audio

  • » "Snel gesprek tussen Robin en Pierre" Video Guus Hiddink reageert op zijn eerste dag als bondscoach bij Oranje op het conflict tussen Pierre...1 aug 2014, 5180 keer afgespeeld
  • » "Lampard is een levende legende" Video De Spaanse aanvaller David Villa is blij met zijn nieuwe club in de VS. New York City FC doet vanaf...1 aug 2014, 2645 keer afgespeeld
  • » Hiddink: realisme kan heel mooi zijn Video Guus Hiddink is trots dat hij voor de tweede keer bondscoach is van het Nederlands elftal.1 aug 2014, 5659 keer afgespeeld

Meer video en audio