Spanning stijgt in Caïro

Demonstraties op het Tahrirplein in Caïro»
Demonstraties op het Tahrirplein in Caïro AFP

De spanning in Caïro stijgt nu de nieuwe grondwet is aangenomen. Direct na het bekend worden van de goedkeuring door de Egyptische grondwetgevende raad, barstte de kritiek los.

Tegenstanders van de regerende moslimbroederschap hebben al aangekondigd na het middaggebed de straat op te gaan om te protesteren tegen de in hun ogen ondemocratische grondwet.

Steun

De moslimbroeders hadden al laten weten dat zij hun president Morsi tijdens een betoging zullen steunen. Zij hebben hun aanhangers opgeroepen om naar het Tahrirplein te komen.

Amnesty International zegt dat de wet de bescherming van de mensenrechten negeert. Ook de rechten van de vrouw worden niet gewaarborgd.

Volgens Amnesty is de nieuwe grondwet een enorme teleurstelling voor de meeste Egyptenaren die begin vorig jaar president Mubarak ten val brachten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio