Stichtse Vecht naar rechter om A2

De A2 bij Breukelen»
De A2 bij Breukelen ANP Xtra

De gemeente Stichtse Vecht gaat in beroep tegen het besluit van minister Schultz om de maximumsnelheid op de A2 's avonds en 's nachts te verhogen naar 130 kilometer per uur. Schultz wil de maximumsnelheid komende nacht al verhogen.

Het college van Stichtse Vecht zegt "zeer teleurgesteld" te zijn in de minister, omdat ze de beroepsprocedure van zes weken niet afwacht. Ook zou Schultz alle verweren van de gemeente naast zich neerleggen. Om die reden voelt de gemeente zich naar eigen zeggen genoodzaakt om in beroep te gaan.

'Haaks op afspraak'

De gemeente Stichtse Vecht heeft zich altijd verzet tegen een hogere maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen. Op de vijfbaans-snelweg geldt nu dag en nacht een limiet van 100 kilometer per uur. Die snelheid is drie jaar geleden afgesproken met toenmalig minister Eurlings.

Dat Schultz de limiet 's avonds en 's nachts toch wil verhogen, staat volgens Stichtse Vecht haaks op die afspraak. Het besluit maakt de overheid tot een onbetrouwbare partner, aldus het college.

Deel deze pagina

Audio

  • Verdeelde reacties snelheidsverhoging A2 130 kilometer per uur of niet? De A2 is verbreed tot vijf rijstroken, maar sindsdien mag er niet harder dan 100 gereden worden.... Vanaf vanavond mag er 's avonds en 's nachts 130 worden gereden, legt minister Schultz uit. Maar wethouder Pieter de Groene van de Stichtse Vecht wil dit graag zo snel mogelijk weer terugdraaien: Dag en nacht 100 kilometer per uur.

Video en Audio

Meer video en audio