Geen communicatie met Syrië

Een van de laatste foto's uit Syrië. Rebellen stonden woensdag bij een neergeschoten vliegtuig van de Syrische regering»
Een van de laatste foto's uit Syrië. Rebellen stonden woensdag bij een neergeschoten vliegtuig van de Syrische regering AFP

Al urenlang komt er weinig tot geen nieuws uit Syrië. Het internet ligt er nog steeds uit en mobiel en vast bellen is bijna onmogelijk.

Het is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het communicatie-isolement waarin Syrië zich sinds gisteravond bevindt. Het lijkt erop dat het regime van Assad alle communicatiemiddelen heeft uitgeschakeld, maar volgens de Syrische regering zijn de opstandelingen verantwoordelijk. Internationale waarnemers wijzen erop dat de opstandelingen geen enkel belang hebben bij een communicatie-isolement.

Moeilijk bereiken

Fysiek is Syië ook moeilijk te bereiken, bijna alle vluchten naar de hoofdstad Damascus zijn geschrapt vanwege hevige gevechten rond de luchthaven. Verder zou een aantal grensovergangen zijn gesloten.

De afgelopen weken hebben de opstandelingen steeds meer successen geboekt, vooral in het noorden en oosten. De regeringstroepen van Assad zouden daar zijn verdreven. Als Assad gebieden prijs heeft moeten geven, zet hij zijn luchtmacht in. Volgens de jongste berichten worden veel doelen in noord en oost Syrië door vliegtuigen van Assad gebombardeerd.

Deel deze pagina

Audio

  • Sander van Hoorn: in de buitenwijken wordt hevig gevochten Voor de tweede dag op rij ligt een groot deel van het internet- en telefoonverkeer in Syrië plat. Het vliegveld bij Damascus lijkt... inmiddels wel weer open voor een groot deel van in- en uitgaande vluchten. Gisteren lag het vliegverkeer zo goed als plat, na hevige gevechten rondom de luchthaven.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio