Wilders: 2013 wordt rampjaar

Geert Wilders en Mark Rutte in de Tweede Kamer»
Geert Wilders en Mark Rutte in de Tweede Kamer ANP

PVV-leider Wilders denkt dat 2013 een rampjaar wordt. "Het kabinet wil dat jaar alle bezuinigingen van boven de 50 miljoen er doorheen jassen", zei hij bij een bezoek aan een verzorgingshuis.

De PVV maakt zich onder meer zorgen over de gevolgen van allerlei maatregelen voor ouderen. Volgens Wilders is door de bezuinigingen voor veel mensen geen plaats meer in tehuizen, terwijl ze het thuis zonder huishoudelijke hulp moeten stellen. Hij vindt dat asociaal.

Ontmaskeren

Wilders zei dat hij veel het land in wil gaan om de gevolgen van allerlei maatregelen in kaart te brengen en om het kabinet te ontmaskeren. Het kabinet moet zo snel mogelijk naar huis, voegde hij eraan toe.

Vanochtend zei Wilders in De Telegraaf dat premier Rutte de politiek schaadt door zijn wisselende standpunten en het continu verbreken van verkiezingsbeloften.

Volgens Wilders leidt het handelen van Rutte tot een kloof tussen burger en politiek. "Waarom zouden mensen nog vertrouwen hebben in politici als ze op alle punten het tegenovergestelde doen van wat ze beloven", zegt Wilders. "Mensen zijn woest."

Wilders vergeleek de premier met een kameleon, die omwille van de macht zomaar van standpunt kan veranderen. "Hij is de koning van de wisselende politieke contacten. Hij bedrijft politieke polygamie."

Deel deze pagina

Video

Wilders: 2013 wordt het grote rampjaar

PVV-fractieleider Geert Wilders gaat zich met hand en tand verzetten tegen het rampjaar dat zei hij tijdens een werkbezoek.

Video en Audio

Meer video en audio