Fox mag Eredivisie Live overnemen

Fox mag Eredivisie Live overnemen»
Fox mag Eredivisie Live overnemen ANP

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft toestemming gegeven voor de overname van Eredivisie Live door de Amerikaanse televisiezender Fox.

Volgens de NMa heeft de overname geen gevolgen voor de live-uitzendingen, maar zal het vooral geld opleveren voor de voetbalclubs. Bestuurslid Henk Don: "De voetbalclubs uit de Eredivisie zullen tot 2025 jaarlijks 80 miljoen euro ontvangen, een forse investering in het Nederlandse voetbal".

Samenvattingen

Het is nog niet bekend of de nieuwe zender van mediamagnaat Rupert Murdoch ook de samenvattingen van het voetbal gaat uitzenden. Op dit moment heeft de NOS daar de rechten van. Die licentie loopt 1 juli 2014 af.

Het is mogelijk dat Eredivisie Live daarna besluit zelf de samenvattingen uit te zenden. Dat is wettelijk toegestaan, mits het bedrijf dat op zondagavond doet op een open zender. Volgens de NMa mag het bedrijf dat dan maximaal zes jaar doen.

Daarna mogen de televisiekanalen weer meedingen naar de voetbalrechten. De NMa verwacht dat hierdoor de concurrentie tussen televisiekanalen zal toenemen.

Een miljard

Met de overname van Eredivisie Live is meer dan 1 miljard euro gemoeid.

Deel deze pagina

Video

Fox mag Eredivisie Live overnemen

De Amerikaanse tv-zender Fox mag Eredivisie Live overnemen. De Nederlandse Mededingings-autoriteit heeft toestemming gegeven.

Audio

  • NOS nog in race voor eredivisierechten De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van Eredivisie Live door de Amerikaanse... televisiezender Fox. In augustus kondigde het bedrijf al aan een belang van 51 procent in het bedrijf Eredivisie Media & Marketing te nemen. U hoort Jan de Jong, directeur van de NOS.
  • Fox: wij nemen Eredivisie live niet over, het is een partnership De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van Eredivisie Live door de Amerikaanse... televisiezender Fox. In augustus kondigde het bedrijf al aan een belang van 51 procent in het bedrijf Eredivisie Media & Marketing te nemen. U hoort Raymond van der Vliet, managing director Fox International Channels Benelux.

Video en Audio

  • » Veiling van kledingstukken van Madonna Video Wie graag een ketting van Madonna wil, kan volgende maand zijn slag slaan. In het Amerikaanse...22 okt 2014, 144 keer afgespeeld
  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 2515 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 12542 keer afgespeeld

Meer video en audio