Fox mag Eredivisie Live overnemen

Fox mag Eredivisie Live overnemen»
Fox mag Eredivisie Live overnemen ANP

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft toestemming gegeven voor de overname van Eredivisie Live door de Amerikaanse televisiezender Fox.

Volgens de NMa heeft de overname geen gevolgen voor de live-uitzendingen, maar zal het vooral geld opleveren voor de voetbalclubs. Bestuurslid Henk Don: "De voetbalclubs uit de Eredivisie zullen tot 2025 jaarlijks 80 miljoen euro ontvangen, een forse investering in het Nederlandse voetbal".

Samenvattingen

Het is nog niet bekend of de nieuwe zender van mediamagnaat Rupert Murdoch ook de samenvattingen van het voetbal gaat uitzenden. Op dit moment heeft de NOS daar de rechten van. Die licentie loopt 1 juli 2014 af.

Het is mogelijk dat Eredivisie Live daarna besluit zelf de samenvattingen uit te zenden. Dat is wettelijk toegestaan, mits het bedrijf dat op zondagavond doet op een open zender. Volgens de NMa mag het bedrijf dat dan maximaal zes jaar doen.

Daarna mogen de televisiekanalen weer meedingen naar de voetbalrechten. De NMa verwacht dat hierdoor de concurrentie tussen televisiekanalen zal toenemen.

Een miljard

Met de overname van Eredivisie Live is meer dan 1 miljard euro gemoeid.

Deel deze pagina

Video

Fox mag Eredivisie Live overnemen

De Amerikaanse tv-zender Fox mag Eredivisie Live overnemen. De Nederlandse Mededingings-autoriteit heeft toestemming gegeven.

Audio

  • NOS nog in race voor eredivisierechten De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van Eredivisie Live door de Amerikaanse... televisiezender Fox. In augustus kondigde het bedrijf al aan een belang van 51 procent in het bedrijf Eredivisie Media & Marketing te nemen. U hoort Jan de Jong, directeur van de NOS.
  • Fox: wij nemen Eredivisie live niet over, het is een partnership De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van Eredivisie Live door de Amerikaanse... televisiezender Fox. In augustus kondigde het bedrijf al aan een belang van 51 procent in het bedrijf Eredivisie Media & Marketing te nemen. U hoort Raymond van der Vliet, managing director Fox International Channels Benelux.

Video en Audio

  • » Naturalis fileert walvis op strand Video Natuurhistorisch museum Naturalis onderzoekt op het strand van Scheveningen de walvis die gisteren...21 aug 2014, 39 keer afgespeeld
  • » Werkloosheid daalt opnieuw Video De werkloosheid is in juli voor de derde maand op rij gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het...21 aug 2014, 167 keer afgespeeld
  • » Aangespoelde walvis ontleed op strand Audio In Scheveningen weten ze wel het een en ander van het fileren van vis, maar dit is andere koek: op...21 aug 2014, 712 keer afgespeeld

Meer video en audio