36 ton vuurwerk in beslag genomen

 »
  NOS

De politie in Drenthe heeft ruim 36.000 kilo illegaal en zeer gevaarlijk vuurwerk in beslag genomen. Drie mannen uit Emmen en Ter Apel zijn aangehouden. Het gaat volgens de politie om het gevaarlijkste vuurwerk dat er is.

Twee weken geleden vond de politie al 8000 kilo en de afgelopen week nog eens 28.000 kilo. De drie verdachten zouden het zware illegale vuurwerk uit China, via België en misschien Polen hebben ingevoerd om het te verkopen aan particulieren.

Legaal netwerk

De verdachten zijn ook actief in de legale vuurwerkhandel. De politie vermoedt dat zij voor de illegale handel gebruik hebben gemaakt van hun legale netwerk.

Het in beslag genomen vuurwerk bestaat uit onder meer lawinepijlen, vlinders en flowerbeds. Het was slecht verpakt en opgeslagen op een plek waar regelmatig mensen in de buurt kwamen.

In Enschede hield de politie een vierde man aan. Hij zou betrokken zijn de levering van een container met vuurwerk.

Deel deze pagina

Video

Politie Drenthe neemt 36 ton illegaal vuurwerk in beslag

De politie heeft in Drenthe ruim 36000 kilo illegaal en zeer gevaarlijk vuurwerk in beslag genomen. Drie mannen uit Emmen en Ter... Apel zijn aangehouden.

Audio

  • OM: 36 ton vuurwerk in beslag genomen In Drenthe is op verschillende plekken in totaal zo'n 36.000 kilo aan lawinepijlen, vlinders en flowerbeds in beslag genomen. U... hoort Marieke van der Molen van het Openbaar Ministerie.

Video en Audio

Meer video en audio