'DSK en kamermeisje schikken'

Dominique Strauss-Kahn»
Dominique Strauss-Kahn International Monetary Fund

Voormalig topman van het Internationaal Monetair Fonds Dominique Strauss-Kahn zou een schikking getroffen hebben met het kamermeisje dat hem beschuldigde van poging tot verkrachting. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Associated Press en de krant The New York Times.

De overeenkomst zou tot stand zijn gebracht onder toezicht van een rechter, maar er is nog niet getekend. Bedragen zijn niet genoemd. De advocaten die betrokken zijn bij civiele de zaak tussen Strauss-Kahn en Nafissatou Diallo wilden niet reageren of waren niet bereikbaar voor commentaar.

Instemming

Diallo zegt dat Strauss-Kahn haar in mei 2011 in een hotel op Manhattan wilde verkrachten toen ze zijn kamer kwam schoonmaken. Strauss-Kahn heeft altijd gezegd dat ze seks hadden met wederzijdse instemming. De strafzaak tegen hem werd door justitie in New York geseponeerd, omdat de verklaring van Diallo rammelde.

Intussen wordt de oud-IMF-topman in Frankrijk van verschillende zedendelicten beschuldigd. Tot dusverre is hij niet veroordeeld. De zaak in New York betekende het einde van de carrière van Strauss-Kahn.

Deel deze pagina

Audio

  • Ron Linker: Strauss-Kahn treft schikking met kamermeisje Dominique Strauss-Kahn, de vroegere topman van het Internationaal Monetair Fonds, zou een schikking getroffen hebben met het... kamermeisje dat hem beschuldigde van poging tot verkrachting. Dat melden anonieme bronnen aan de Amerikaanse media. U hoort Frankrijk-correspondent Ron Linker.

Video en Audio

Meer video en audio