Krajicek nog lang uit de roulatie

Michaëlla Krajicek»
Michaëlla Krajicek ProShots

Michaëlla Krajicek keert voorlopig nog niet terug op de baan. Ze hoopt eind maart haar rentree te kunnen maken.

Krajicek kwam vanwege een knieblessure en hartproblemen de afgelopen maanden alleen op de US Open in actie. Nu kampt ze vooral met vermoeidheid.

"Ik houd de trainingen slechts anderhalf uur vol. Het vervelende is dat de artsen niets concreets hebben gevonden. Ik heb geen ziekte van Pfeiffer of zoiets, maar mijn lichaam is wel wat zwakker", verklaarde Krajicek tegenover NUsport.

Nieuwe coach

Krajicek wordt tijdens haar herstel bijgestaan door haar nieuwe coach Jaroslav Jandus. Ze hoopt ook met de Tsjech te gaan reizen als ze hersteld is van de fysieke ongemakken. Jandus werkte in het verleden onder meer met de inmiddels gestopte landgenotes Denisa Chladkova en Daja Bedanova.

"Voorlopig moet ik vooral met hem aan mijn fysieke toestand werken. Het is niet verstandig om nu al te gaan spelen. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben en goed luisteren naar de doktoren."

Geen Masters

Krajicek doet logischerwijs niet mee aan de KNLTB Tennis Masters, van 11 tot en met 15 december in Rotterdam.

"Ik heb geregeld contact met haar gehad de laatste drie maanden," vertelt toernooidirecteur Raemon Sluiter. "Ze gaf vorige maand aan dat ze flink aan het trainen was, maar er is nu toch een kink in de kabel gekomen. Ze traint nu niet veel en heeft helaas toch moeten afzeggen."

Kiki Bertens is als eerste geplaatst bij de vrouwen en ook Arantxa Rus maakt haar opwachting. De speelster uit Monster had aanvankelijk een trainingsperiode ingepland bij Nick Bollettieri in Amerika, maar is niet helemaal fit en geeft daarom de voorkeur aan een verblijf in Nederland.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Van den Brom na AZ-Groningen Video De reactie van AZ-trainer John van den Brom na het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC...25 okt 2014, 127 keer afgespeeld
  • » Stegeman wil niet sippen en treuren Video De reactie van Heracles Almelo-trainer John Stegeman na de verloren thuiswedstrijd tegen Willem...25 okt 2014, 154 keer afgespeeld
  • » Van de Looi baalt na puntendeling Video De reactie van FC Groningen-trainer Erwin van de Looi na het gelijkspel in de uitwedstrijd bij AZ...25 okt 2014, 152 keer afgespeeld

Meer video en audio