'Van der G. niet voor 2014 vrij'

Volkert van der G. op een rechtbanktekening uit 2003»
Volkert van der G. op een rechtbanktekening uit 2003 ANP

Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, komt niet eerder dan in mei 2014 op vrije voeten, ook niet voor proefverlof. Dat heeft staatssecretaris Teeven duidelijk gemaakt in de Tweede Kamer.

De afgelopen tijd gingen er geruchten dat Van der G. met proefverlof zou zijn. Hij zou zijn gesignaleerd in zijn oude woonplaats Harderwijk. De PVV wilde opheldering van de staatssecretaris.

Die weigerde op het specifieke geval in te gaan, maar maakte wel duidelijk dat Van der G. niet vrij zal komen voordat tweederde van zijn straf er op zit, in 2014. Hij heeft wettelijk het recht om na tweederde van zijn straf vrij te komen.

´Maatschappelijke orde´

Voor die tijd komt hij niet in aanmerking voor proefverlof, ook niet als hij zich voorbeeldig gedraagt. "Als de maatschappelijke orde nog steeds een reden is om iemand niet in vrijheid te stellen, dan gebeurt dat ook niet", zei Teeven, die duidelijk maakte dat hij zich persoonlijk bemoeit met de zaak Van der G.

Deel deze pagina

Video

Teeven: geen proefverlof Van der G.

Staatssecretaris Teeven van Justitie ontkent geruchten dat Volkert van der G. met proefverlof zou zijn. De moordenaar van Pim... Fortuyn komt niet voor mei 2014 op vrije voeten, zegt hij.

Audio

  • 'Volkert van der G. komt niet vrij voor mei 2014' Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft dat laten weten in de Tweede Kamer. De PVV had daar vragen over gesteld... naar aanleiding van geruchten dat de moordenaar van Pim Fortuyn gesignaleerd zou zijn in zijn woonplaats Harderwijk.

Video en Audio

Meer video en audio