Kabinet praat met sociale partners

Het torentje van de premier»
Het torentje van de premier ANP

Premier Rutte en vice-premier Asscher ontvangen morgen na de ministerraad de sociale partners. Ze praten dan op het Torentje met FNV-voorzitter Heerts en VNO-NCW-voorman Wientjes.

Het kabinet heeft verschillende keren gezegd dat het bij de invulling van allerlei maatregelen uit het regeerakkoord wil samenwerken met vakbonden en werkgevers.

Financiële afspraken

Asscher benadrukte vandaag nog eens dat over de uitwerking van veel dingen kan worden gepraat en dat het kabinet niet zelf alles wil regelen, als de bonden en werkgevers zich maar aan de financiële afspraken in het regeerakkoord houden.

De FNV zegt morgen vooral te willen aftasten of er reëel overleg mogelijk is. De vakcentrale vindt dat in elk geval de plannen voor de aanpassing van de WW en voor de versobering van het ontslagrecht moeten worden aangepast.

Deel deze pagina

Video

Voor het eerst in tijden hebben het kabinet, de werkgevers en de vakbond weer overlegd. Ze willen het... poldermodel nieuw leven in blazen. De economische crisis is nu zo ernstig dat de partijen het nodig vinden om meer samen te werken.

 • Het 'polderen' is weer begonnen

  Voor het eerst in tijden hebben het kabinet, de werkgevers en de vakbond weer overlegd. Ze willen het... poldermodel nieuw leven in blazen. De economische crisis is nu zo ernstig dat de partijen het nodig vinden om meer samen te werken.

 • Asscher: belangrijk om samen te werken

  Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher zei dat het overleg met de sociale partners ongelooflijk... belangrijk is. Het kabinet, werkgevers en werknemers zijn van plan om samen te werken. De financiële kaders van het regeerakkoord zijn heilig, maar de concrete invulling van de maatregelen is bespreekbaar, aldus Asscher

 • Rutte en Asscher praten met sociale partners

  Premier Rutte en vice-premier Asscher ontvangen morgen na de ministerraad de sociale partners. Ze praten dan... op het Torentje met FNV-voorzitter Heerts en VNO-NCW-voorman Wientjes. Het kabinet heeft verschillende keren gezegd dat het wil samenwerken met vakbonden en werkgevers.

 • Asscher gaat gesprek met sociale partners aan

  Minister Asscher van Sociale Zaken gaat morgen in gesprek met de sociale partners. Ze zullen het hebben over... de arbeidskansen voor 55-plussers. Maar ook andere onderwerpen komen aan bod. Het kabinet heeft al verschillende keren gezegd dat het bij de invulling van allerlei maatregelen uit het regeerakkoord wil samenwerken met vakbonden en werkgvers.

Audio

 • Morgen eerste overleg over sociaal akkoord Premier Rutte en minister van sociale zaken Asscher praten morgen voor het eerst met vakbondsvoorzitter Heerts en werkgeversvoorman... Wientjes in het torentje. Ze gaan kijken of het mogelijk is om later een sociaal akkoord te sluiten, tussen werkgevers, werknemers en het kabinet.

Video en Audio

Meer video en audio