Cameron wil geen perswet

David Cameron»
David Cameron AFP

De Britse premier Cameron wijst het voorstel van de commissie-Leveson af voor een wettelijk geregelde mediawaakhond. Cameron zei dat in een debat in het Lagerhuis.

Daarmee riskeert hij een breuk in de regering met de Liberaal-Democraten. De LibDems zijn wel voorstander van een wettelijke regeling.

Orde op zaken stellen

Cameron is het in grote lijnen eens met het rapport-Leveson, maar vindt het niet nodig een wettelijke regeling te maken voor het mediatoezicht. Hij wil de media wat langer de tijd geven om zelf orde op zaken te stellen.

Cameron werd tijdens het debat geïnterrumpeerd door sommige partijgenoten, die wel een wettelijke regeling willen. Labour-leider Miliband pleitte er wel voor om de aanbevelingen van de onderzoekscommissie onverkort over te nemen.

Deel deze pagina

Video

  • video Cameron en Clegg botsen over persregulering Naar aanleiding van het rapport-Leveson is het hommeles binnen de Britse coalitie. Premier Cameron botste in... het Lagerhuis met zijn coalitiepartner Clegg over persregulering waar rechter Leveson voor pleit n.a.v. het Britse afluisterschandaal.
  • video 'Leveson wil perswaakhond met tanden' Correspondent Arjen van der Horst blikt terug op een belangrijke dag voor de Britse pers. Rechter Leveson... heeft namelijk zijn onderzoeksrapport over het afluisterschandaal gepresenteerd. Daarbij pleit hij voor stevige persregulering.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio