OM: 7 meldingen over Ruwaard

Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Ruwaard van Putten Ziekenhuis NOS

Bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam zijn deze week zeven meldingen binnengekomen over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De aangiftes van de mensen die zich hebben gemeld worden volgende week opgenomen.

Het OM wil nog niet zeggen of de meldingen alleen over de afdeling cardiologie gaan, of ook over andere afdelingen. Justitie wil eerst de precieze inhoud van de aangiftes afwachten voordat meer naar buiten wordt gebracht.

Doodslag

Vorige week vrijdag deden de nabestaanden van een 72-jarige man uit Spijkenisse al aangifte tegen het ziekenhuis, een cardioloog en een internist. Zij worden onder meer aangeklaagd voor poging tot doodslag.

De vier cardiologen van het Zuid-Hollandse ziekenhuis zijn nu een week geschorst. Vandaag heeft minister Schippers van Volksgezondheid die schorsingsperiode verlengd.

De cardiologen hadden zelf al besloten om zes weken het werk neer te leggen en die periode te gebruiken om eigen onderzoek naar de problemen op hun afdeling te doen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 661 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 57 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 223 keer afgespeeld

Meer video en audio