Weer onderzoek fraude hoogleraar

Hoogleraar Dirk Smeesters»
Hoogleraar Dirk Smeesters Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam stelt een vervolgonderzoek in naar de publicaties van voormalig hoogleraar Dirk Smeesters. Er wordt getwijfeld aan de wetenschappelijke waarde van zijn onderzoeken.

Ook zijn er bij de universiteit twijfels over de publicaties van internist Don Poldermans. Er wordt nog nagedacht over de mogelijkheid om alle 600 publicaties van Poldermans te beoordelen.

Met een vervolgonderzoek wil de Erasmus Universiteit zoveel mogelijk duidelijkheid creëren over de wetenschappelijke waarde van alle publicaties.

Ontslag

De internist en vasculair geneeskundige Don Poldermans werd vorig jaar ontslagen door het Erasmus MC nadat een andere onderzoekscommissie ook al had vastgesteld dat Poldermans had gefraudeerd.

Dirk Smeesters was sinds 2010 hoogleraar aan de Erasmus Universiteit op het gebied van Consumentengedrag en Samenleving. Hem werd in juni ontslag verleend door het College van Bestuur.

Maatregelen

De Erasmus Universiteit neemt al een reeks maatregelen om schendingen van wetenschappelijke integriteit te voorkomen.

Het gaat hierbij om een Graduate Course over academische integriteit en ethiek voor (beginnende) onderzoekers, dataopslag en datamanagement.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio