Barmhartige agent held op internet

Een toeriste uit Arizona maakte de foto»
Een toeriste uit Arizona maakte de foto Jennifer Foster

Een agent van de New Yorkse politie is een held op internet dankzij een foto van een toeriste uit Arizona. Dat schrijft The New York Times.

De 25-jarige Lawrence Deprimo zag half november tijdens zijn avonddienst een dakloze man op Times Square. De man was blootvoets. De agent maakte een praatje met hem, liep weg en kwam even later terug met een paar warme sokken en een nieuw paar laarzen. Hij knielde vervolgens neer en hielp de man bij het aantrekken.

Niemand zou van zijn goede daad hebben geweten als Jennifer Foster die avond Times Square niet had bezocht met haar echtgenoot. Jennifer zag het tafereel en was zo onder de indruk dat ze er met haar mobieltje een foto van maakte.

Facebook

Eenmaal terug in Arizona e-mailde ze de foto aan de New Yorkse politie. Die postte hem afgelopen maandag op de Facebook-pagina van de NYPD. Sindsdien is de foto van de knielende agent die de dakloze man helpt al 1,6 miljoen keer bekeken, hebben bijna 290.000 mensen de foto geliked en ruim 17.000 een reactie geplaatst.

Agent Deprimo is verrast door alle aandacht. "Het was echt ijskoud en ik zag de blaren op de voeten van de man. Zelf had ik twee paar sokken aan en ik had nog steeds koude voeten", herinnert hij zich.

De schoenwinkel heeft hem inmiddels 25 dollar korting aangeboden voor de laarzen. Deprimo betaalde er 100 dollar voor. De bon bewaart hij, zo vertelde hij in een interview, "om me eraan te herinneren dat sommige mensen het echt slechter hebben".

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio