Veel gewonden bij rellen in Tunesië

De betogers zeggen dat de burgemeester beloftes over werkgelegenheid niet is nagekomen.»
De betogers zeggen dat de burgemeester beloftes over werkgelegenheid niet is nagekomen. AFP

Bij rellen in de Noord-Tunesische stad Siliana zijn bijna 200 mensen gewond geraakt. De politie sloeg een betoging tegen onder meer de onderontwikkeling van de streek hardhandig neer.

In Siliana, een stadje zo'n 120 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tunis, wordt al twee dagen gedemonstreerd. De duizenden betogers zeggen dat de burgemeester beloftes over werkgelegenheid niet is nagekomen. Ook eisen ze de vrijlating van veertien activisten die sinds vorig jaar vastzitten.

Rubberkogels

Volgens de politie vielen betogers een overheidsgebouw aan, waarna veiligheidstroepen traangas en rubberkogels gebruikten om de menigte uiteen te drijven.

Op meer plaatsen in Tunesië is de afgelopen tijd gedemonstreerd. Tunesiërs zijn teleurgesteld over het gebrek aan vooruitgang sinds de opstand die leidde tot de val van president Ben Ali, bijna twee jaar geleden.

Deel deze pagina

Video

Gewonden bij rellen in Tunesië

Bij rellen in het noorden van Tunesie zijn meer dan 170 mensen gewond geraakt. In het stadje Siliana gaan al twee dagen duizenden... mensen de straat op.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio