Veel gewonden bij rellen in Tunesië

De betogers zeggen dat de burgemeester beloftes over werkgelegenheid niet is nagekomen.»
De betogers zeggen dat de burgemeester beloftes over werkgelegenheid niet is nagekomen. AFP

Bij rellen in de Noord-Tunesische stad Siliana zijn bijna 200 mensen gewond geraakt. De politie sloeg een betoging tegen onder meer de onderontwikkeling van de streek hardhandig neer.

In Siliana, een stadje zo'n 120 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tunis, wordt al twee dagen gedemonstreerd. De duizenden betogers zeggen dat de burgemeester beloftes over werkgelegenheid niet is nagekomen. Ook eisen ze de vrijlating van veertien activisten die sinds vorig jaar vastzitten.

Rubberkogels

Volgens de politie vielen betogers een overheidsgebouw aan, waarna veiligheidstroepen traangas en rubberkogels gebruikten om de menigte uiteen te drijven.

Op meer plaatsen in Tunesië is de afgelopen tijd gedemonstreerd. Tunesiërs zijn teleurgesteld over het gebrek aan vooruitgang sinds de opstand die leidde tot de val van president Ben Ali, bijna twee jaar geleden.

Deel deze pagina

Video

Gewonden bij rellen in Tunesië

Bij rellen in het noorden van Tunesie zijn meer dan 170 mensen gewond geraakt. In het stadje Siliana gaan al twee dagen duizenden... mensen de straat op.

Video en Audio

  • » "Executie veroorzaakt schokgolf bij Hamas" Video Drie leiders van Hamas werden deze week gedood. Correspondent Ankie Rechess sprak met Danny Yatom,...22 aug 2014, 285 keer afgespeeld
  • » Ministers staan stil bij Foley Video Het kabinet zegt er alles aan te willen doen om de Nederlandse samenleving te beschermen tegen...22 aug 2014, 228 keer afgespeeld
  • » Rente historisch laag Video De rente staat historisch laag en banken en klanten die geld lenen bij de bank lenen profiteren...22 aug 2014, 275 keer afgespeeld

Meer video en audio