Minister geschokt door 'Stapel'

Jet Bussemaker»
Jet Bussemaker ANP

Minister Bussemaker van Onderwijs noemt de uitkomsten van het onderzoek naar de wetenschappelijke fraude van Diederik Stapel "buitengewoon ernstig".

"Het is een enorme aantasting van de wetenschappelijke integriteit", zei ze in een reactie. Ze is blij dat de drie universiteiten waar Stapel werkte zelf onderzoek hebben ingesteld.

"Dit soort fraude komt gelukkig niet vaak voor", zei Bussemaker, die het makkelijker wil maken om misstanden te melden.

Klokkenluiders

Nu moeten klokkenluiders naar de hoogste bestuurder van een universiteit, de rector-magnificus. Bussemaker wil dat ze ook bij een decaan terecht kunnen.

Ondanks de affaire denkt Bussemaker dat de Nederlandse wetenschap internationaal nog steeds in heel hoog aanzien staat.

Deel deze pagina

Video

Minister: aantasting wetenschappelijke integriteit

Minister Bussemaker van Onderwijs noemt de uitkomsten van het onderzoek naar de wetenschappelijke fraude van Diederik Stapel... "buitengewoon ernstig". "Het is een enorme aantasting van de wetenschappelijke integriteit", zei ze in een reactie.

Audio

  • Bussemaker: enorme aantasting van wetenschappelijke integriteit Minister Bussemaker van Onderwijs vindt dat het makkelijker moet worden om aangifte te doen van fraude bij onderzoek. Nu moeten... klachten over onderzoek bij de rector magnificus worden ingediend. Dat moet veel makkelijker worden. Minister Bussemaker van onderwijs reageert hiermee op de bekendmaking van het onderzoek naar Diederik Stapel.

Video en Audio

  • » "Teentje knoflook, een ui en aloë vera" Audio Boeren zoeken nieuwe manieren om antibiotica uit de stallen te houden.22 okt 2014, 6 keer afgespeeld
  • » Geen antibiotica in de stal Audio Maino Remmers onderzoekt vandaag de mogelijkheden die Nederlandse veehouders hebben om het gebruik...22 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Team Juncker kan aan de slag Video De nieuwe Europese Commissie onder voorzitterschap van de Luxemburger Claude Juncker kan op 1...22 okt 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio