Minister geschokt door 'Stapel'

Jet Bussemaker»
Jet Bussemaker ANP

Minister Bussemaker van Onderwijs noemt de uitkomsten van het onderzoek naar de wetenschappelijke fraude van Diederik Stapel "buitengewoon ernstig".

"Het is een enorme aantasting van de wetenschappelijke integriteit", zei ze in een reactie. Ze is blij dat de drie universiteiten waar Stapel werkte zelf onderzoek hebben ingesteld.

"Dit soort fraude komt gelukkig niet vaak voor", zei Bussemaker, die het makkelijker wil maken om misstanden te melden.

Klokkenluiders

Nu moeten klokkenluiders naar de hoogste bestuurder van een universiteit, de rector-magnificus. Bussemaker wil dat ze ook bij een decaan terecht kunnen.

Ondanks de affaire denkt Bussemaker dat de Nederlandse wetenschap internationaal nog steeds in heel hoog aanzien staat.

Deel deze pagina

Video

Minister: aantasting wetenschappelijke integriteit

Minister Bussemaker van Onderwijs noemt de uitkomsten van het onderzoek naar de wetenschappelijke fraude van Diederik Stapel... "buitengewoon ernstig". "Het is een enorme aantasting van de wetenschappelijke integriteit", zei ze in een reactie.

Audio

  • Bussemaker: enorme aantasting van wetenschappelijke integriteit Minister Bussemaker van Onderwijs vindt dat het makkelijker moet worden om aangifte te doen van fraude bij onderzoek. Nu moeten... klachten over onderzoek bij de rector magnificus worden ingediend. Dat moet veel makkelijker worden. Minister Bussemaker van onderwijs reageert hiermee op de bekendmaking van het onderzoek naar Diederik Stapel.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10285 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1124 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 960 keer afgespeeld

Meer video en audio