AutoRAI afgelast wegens crisis

De AutoRAI zou in april worden gehouden.»
De AutoRAI zou in april worden gehouden. ANP

De AutoRAI in Amsterdam gaat komend jaar niet door. Dat is vanmiddag besloten (.pdf) door de RAI Vereniging, de belangenvereniging van autoimporteurs in Nederland. Hij zou in april worden gehouden.

Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat de tweejaarlijkse autobeurs wordt afgelast. De importeurs zeggen dat het door de economische malaise in de autobranche niet mogelijk is een volwaardig evenement te organiseren.

Geschiedenis

De geschiedenis van de beurs gaat terug tot 1895. Liefhebber konden er toen alleen vooral fietsen zien. Vijf jaar later stonden er voor het eerst ook auto's.

De importeurs gaan nu met de RAI Vereniging kijken of de AutoRAI in de toekomst in gewijzigde vorm nog wel door kan gaan.

Deel deze pagina

Video

Geen AutoRAI volgend jaar

Door de economische malaise in de autobranche is het volgens de organisatoren van de AutoRAI niet mogelijk volgend jaar een... volwaardig evenement te organiseren.

Audio

  • 'Laatste keer dat AutoRAI niet doorging was in jaren 40' De AutoRAI 2013 gaat niet door. Te weinig automerken willen investeren in de tentoonstelling en is het niet rendabel om de... expositie te organiseren. Louis Dekker in gesprek met een teleurgestelde beursmanager van de AutoRAI, Joost 't Hooft.
  • 'Het kost tonnen om een stand op de AutoRAI te hebben' Dit jaar moeten de autoliefhebbers het zonder de AutoRAI doen, want het gaat niet door. U hoort eerst een polygoonfragment over de... AutoRAI van vroeger en vervolgens Louis Dekker, onze verslaggever.

Video en Audio

Meer video en audio