BP voorlopig uitgesloten in VS

Brand op het olieplatform Deepwater Horizon»
Brand op het olieplatform Deepwater Horizon  

Olieconcern BP krijgt voorlopig geen Amerikaanse overheidscontracten. De milieutoezichthouder EPA heeft bepaald dat voorlopig geen opdrachten aan BP mogen worden uitbesteed.

Twee weken geleden heeft het bedrijf verantwoordelijkheid genomen voor de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. Het Britse concern betaalt over een periode van zes jaar 4,5 miljard dollar aan schadevergoeding.

Gebrek aan integriteit

Door een explosie op het BP-boorplatform Deepwater Horizon, in april 2010, kwamen elf mensen om het leven. Die explosie leidde tot de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis.

De Amerikaanse toezichthouder EPA stelt dat BP blijkt heeft gegeven van een gebrek aan integriteit. Ook over de manier waarop BP is omgegaan met de nasleep is de EPA zeer kritisch.

Deel deze pagina

Audio

  • 'BP moet eerst bewijzen dat het een integer bedrijf is' Oliebedrijf BP krijgt voorlopig geen nieuwe contracten van de Amerikaanse overheid. Dat maakte het Witte Huis vanmiddag bekend. In... 2010 stroomden miljoenen liters ruwe olie de Golf van Mexico in, na een explosie in een pijpleiding. U hoort correspondent Wessel de Jong.

Video en Audio

Meer video en audio