Ravage door wervelstorm Zuid-Italïë

De staalfabriek in Taranto»
De staalfabriek in Taranto AFP

Op een terrein van een staalfabriek in het Zuid-Italiaanse Taranto heeft een wervelwind grote schade aangericht. Italiaanse media melden dat tientallen mensen gewond zijn, één werknemer wordt vermist.

Er werken zo'n vijfduizend mensen op het terrein. Er is onder meer een hijskraan omvergeblazen. De vermiste was mogelijk de kraanmachinist.

Schoorsteen

De wervelstorm raasde vanmorgen om 10.00 uur over het gebied. Het fabrieksterrein, zo'n vijftien vierkante kilometer, is door reddingsdiensten geëvacueerd. Er is ook een 80 meter hoge schoorsteen ingestort, bovenop een van de ovens.

De politie vreesde aanvankelijk voor een explosie, nadat op het terrein brand was uitgebroken.

Loodsen weggeblazen

Verslaggevers spreken van een oorlogsgebied. Overal liggen auto's over elkaar heen en loodsen zijn weggeblazen.

Deze week kwam de staalfabriek ILVA in het nieuws na de arrestatie van 7 directieleden. Die zouden negatieve milieurapporten hebben willen tegenhouden om zo te voorkomen dat de fabriek moet sluiten. Morgen beslist de Italiaanse regering, op basis van gesprekken met de bedrijfsleiding en vakbonden, of de fabriek open blijft.

Deel deze pagina

Video

  • video Gewonden door wervelstorm in Zuid-Italië In Zuid-Italië is een staalfabriek in Taranto getroffen door een wervelstorm. Italiaanse media melden dat... twintig mensen gewond zijn, één werknemer wordt vermist. De schade op het terrein is enorm. Werknemers zijn geëvacueerd. Correspondent Rop Zoutberg.
  • video Italiaanse staalconcern dicht wegens milieuvervuiling Het Italiaanse staalconcern Ilva sluit met onmiddellijke ingang zijn staalfabriek in het Zuid-Italiaanse... Taranto. De grootste staalfabriek van Europa moet dicht omdat ze de oorzaak zou zijn van ernstige milieuvervuiling in het gebied.

Audio

  • 'Een zwarte slurf raasde over het hoogoventerrein' Gisteren was er nieuws over een grote staalfabriek in Zuid-Italië, waar de deuren gesloten werden omdat de directie was opgepakt... op verdenking van milieuvervuiling. Er staan daardoor duizenden banen op de tocht en toen sloeg vanochtend het noodlot pas echt toe. Een tornado. U hoort correspondent Rop Zoutberg.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio