Spijkers vangt bot bij Raad v. State

Fred Spijkers bij de Raad van State»
Fred Spijkers bij de Raad van State ANP

Klokkenluider Fred Spijkers krijgt geen inzage in alle stukken die hij heeft opgevraagd uit zijn personeelsdossier bij het ministerie van Defensie, heeft de Raad van State bepaald.

Spijkers heeft destijds 39 dozen met kopieën van documenten gekregen. Hij stelt dat er meer moet zijn in het Nationaal Archief, maar dat wordt tegengesproken door de minister. Volgens de Raad van State heeft Spijkers niet kunnen aantonen dat er inderdaad meer is.

Eerherstel

Spijkers kreeg ook nul op het rekest in zijn verzoek om inzage te krijgen in de originele stukken. Hij stelt zich er niet tevreden mee dat hij kopieën heeft gekregen.

In 1984 onthulde Spijkers als maatschappelijk werker dat het leger met ondeugdelijke mijnen werkte. Dat kwam hem op ontslag te slaan.

Een jarenlange strijd om eerherstel leidde in 2003 tot een schadevergoeding, een koninklijke onderscheiding en een officieel excuus van Defensie.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Teentje knoflook, een ui en aloë vera" Audio Boeren zoeken nieuwe manieren om antibiotica uit de stallen te houden.22 okt 2014, 6 keer afgespeeld
  • » Geen antibiotica in de stal Audio Maino Remmers onderzoekt vandaag de mogelijkheden die Nederlandse veehouders hebben om het gebruik...22 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Team Juncker kan aan de slag Video De nieuwe Europese Commissie onder voorzitterschap van de Luxemburger Claude Juncker kan op 1...22 okt 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio