2013: lagere inkomens leveren in

Loonstrookjes»
Loonstrookjes ANP

Werkenden met een inkomen tot 1750 euro bruto gaan er volgend jaar tot 11 euro netto op achteruit. Midden en hogere inkomens vanaf 1750 kunnen tot 39 euro meer op hun loonstrookje verwachten.

Salarisverwerker ADP heeft de belastingregels die ingaan op 1 januari 2013 verwerkt in de berekeningen. In de berekening zijn de nieuwe pensioenpremies niet verwerkt, omdat die pas in december bekend worden.

De cijfers (.pdf) zeggen ook weinig over de koopkracht van werkenden omdat lokale lasten, btw-verhogingen en toeslagen niet zijn meegenomen.

Deel deze pagina

Video

Lagere inkomens moeten in 2013 inleveren

Mensen die tot 1750 euro per maand verdienen, gaan er volgend jaar ruim 10 euro op achteruit. Boven de 1750 euro bruto per maand... kan het inkomen met een paar tientjes stijgen.

Audio

  • 'Lagere lonen gaan er op achteruit' U bent vast benieuwd of u volgend jaar meer of minder loon overhoudt dan dit jaar. De meeste maatregelen van het nieuwe kabinet... gaan pas in 2014 in. Maar ook voor 2013 verandert er weer het nodige, wat effect zal hebben op onze lonen. Salarisverwerker ADP heeft berekend of we erop vooruit of achteruit gaan. Dik van Leeuwerden van ADP.

Video en Audio

Meer video en audio