BNP steekt geld in SNS Reaal

SNS Reaal op de beurs»
SNS Reaal op de beurs ANP

Beleggers reageren opgetogen op het bericht dat de Franse bank BNP Paribas een belang van 4,27 procent genomen heeft in SNS Reaal.

De aandelenkoers van SNS Reaal is na opening van de beurs omhooggeschoten en stond om 10.00 uur bijna 4 procent hoger.

Beleggers vragen zich af waarom BNP Paribas geld steekt in SNS Reaal. Het aandeel BNP verliest daarom meer dan 1 procent.

SNS Reaal verkeert in zwaar weer door forse verliezen op de vastgoedportefeuille. De bank en verzekeraar worstelt met de kapitaalbuffers en is niet in staat om de staatssteun terug te betalen.

Goedkoop

SNS onderzoekt momenteel allerlei mogelijkheden om uit de problemen te komen, van het verkopen van onderdelen tot splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten.

Gerekend naar de koers van het aandeel op 23 november betaalt BNP Paribas zo'n 12 miljoen euro voor het belang. De aandelen SNS zijn door de problemen goedkoop. De koers van SNS is dit jaar weggezakt tot minder dan een euro.

BNP krijgt door de investering een stemrecht van 5,18 procent. Een belang van meer dan 5 procent moet verplicht worden gemeld bij de beurstoezichthouder AFM.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1318 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 7187 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2644 keer afgespeeld

Meer video en audio