34 doden bij aanslagen Damascus

De explosieven gingen af in de wijk Jaramarana»
De explosieven gingen af in de wijk Jaramarana AFP

In Damascus zijn bij twee bomaanslagen 34 doden en meer dan tachtig gewonden gevallen. De explosieven gingen af in de wijk Jaramana, aan de rand van de Syrische hoofdstad.

Volgens de staatstelevisie waren de bommen verstopt in twee auto's die op een drukbezocht plein geparkeerd stonden. Om kwart voor zeven plaatselijke tijd werden ze tot ontploffing gebracht. De slachtoffers zouden hoofdzakelijk burgers zijn.

Minder streng

In de wijk Jaramana wonen voornamelijk christenen en nauwelijks opstandelingen, zegt correspondent Sander van Hoorn. Inwoners van Jamarana proberen rebellen buiten de deur te houden. Om die reden zijn er al vaker aanslagen gepleegd in de wijk.

Van Hoorn zegt verder dat Jaramana een relatief makkelijk doelwit is, omdat de controle in de buitenwijken minder streng is. Op wegen naar de binnenstad van Damascus staan veel controleposten van het leger.

Deel deze pagina

Video

Zeker 30 doden bij aanslagen in Damascus

Bij aanslagen in de Syrische hoofdstad Damascus zijn volgens de autoriteiten zeker 30 doden gevallen.

Audio

  • 'Aanslagen mogelijk gepleegd door regime zelf' Zeker 34 doden en vele tientallen gewonden bij twee bomaanslagen in Damascus. Het gebeurde vanmorgen vroeg in een buitenwijk van de... Syrische hoofdstad. Het is voor het eerst dat er bij een bomaanslag zoveel doden vallen. Arabist Leo Kwarten reageert.

Video en Audio

Meer video en audio