Aangifte tegen neurochirurgen

Letselschadespecialist Yme Drost»
Letselschadespecialist Yme Drost NOS

Letselschadespecialist Yme Drost doet aangifte tegen twee neurochirurgen van het Medisch Spectrum Twente. Volgens hem zijn ze mogelijk betrokken bij het schandaal rond de onnodige hersenoperaties van hun collega Ernst Jansen Steur. Over de inhoud van de aangifte wil Drost nog niets zeggen. Volgens het ziekenhuis in Enschede hebben mogelijk dertien mensen onnodig een hersenoperatie ondergaan. De ingreep werd uitgevoerd na een diagnose van Jansen Steur. Een neurochirurg zit in afwachting van verder onderzoek thuis.

Psychisch letsel

Zeven patiënten die zijn geopereerd, zijn overleden. Het ziekenhuis zegt dat er op dit moment geen verband kan worden gelegd met het schandaal rond Jansen Steur. Het kan zijn dat de betrokkenen door andere oorzaken zijn overleden, zegt het MST, dat de gevallen verder onderzoekt.

Vandaag begint het strafproces tegen Jansen Steur. Het is volgens het OM de grootste medische strafzaak ooit. Het OM beschuldigt hem ervan bij negen mensen zwaar lichamelijk en psychisch letsel te hebben veroorzaakt door verkeerde diagnoses en behandelingen.

Deel deze pagina

Video

Mogelijk 13 mensen hadden onnodige hersenoperatie

De Twentse neuroloog Ernst Jansen Steur heeft mogelijk 13 mensen voor niets een hersenoperatie laten ondergaan. Steur stelde... jarenlang verkeerde diagnoses en schreef patiënten onterecht medicijnen voor. Dat blijkt uit onderzoek van het ziekenhuis waar Jansen Steur in 2004 werd ontslagen.

Audio

  • 'Neurochirurg kan nee zeggen tegen operatie' Dertien patiënten hebben mogelijk ten onrechte een hersenoperatie gehad bij het Medisch Spectrum Twente. Dat blijkt uit eigen... onderzoek van het ziekenhuis. De patiënten waren doorverwezen door de aan slaapmiddelen verslaafde neuroloog Jansen Steur. Neuroloog Bernard Uitdehaag, is voorzitter van de vereniging van neurologen.
  • Rechtszaak tegen Jansen Steur begonnen Dertien patiënten hebben mogelijk ten onrechte een hersenoperatie gehad bij het Medisch Spectrum Twente. Dat blijkt uit eigen... onderzoek van het ziekenhuis. De patiënten waren doorverwezen door de aan slaapmiddelen verslaafde neuroloog Jansen Steur. Die wordt van nog meer zaken beschuldigd. Vandaag begint een rechtszaak tegen hem. Verslaggever Ilan Sluis.
  • Yme Drost doet aangifte tegen twee neurochirurgen Letselschadespecialist Yme Drost doet aangifte tegen twee neurochirurgen van het Medisch Spectrum Twente. Dertien patiënten van... het ziekenhuis hebben mogelijk onnodig een hersenoperatie ondergaan door neurochirurgen na een diagnose van neuroloog Jansen Steur. Jansen Steur was verslaafd aan slaapmiddelen en wordt verdacht van het stellen van foute diagnoses. Yme Drost staat vijf patiënten bij.
  • Ziekenhuis: Jansen Steur vertoonde flamboyant gedrag Dertien patiënten hebben mogelijk ten onrechte een hersenoperatie gehad bij het Medisch Spectrum Twente. Dat blijkt uit onderzoek... van het ziekenhuis. De operaties werden gedaan na een diagnose van de aan slaapmiddelen verslaafde neuroloog Jansen Steur. Lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, Rene Brouwer.
  • 'Jansen Steur zei dat ik alzheimer had en ik geloofde het' Freddy de Haan kreeg van neurochirurg Ernst Jansen Steur te horen dat hij de ziekte van Alzheimer had. Dat bleek achteraf niet zo... te zijn.
  • OM: zeker kans op veroordeling Jansen Steur Cora de Jong van het Openbaar Ministerie over de zaak tegen neurochirurg Ernst Jansen Steur, die mogelijk onnodige hersenoperaties... uitvoerde.
  • 'Tranen vloeien rijkelijk sinds affaire-Jansen Steur' Letselschadespecialist Yme Drost vertelt over de reacties van de patiënten van neurochirurg Ernst Jansen Steur.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio