Hartafdeling wil snel weer open

Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Ruwaard van Putten Ziekenhuis NOS

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse streeft ernaar om de afdeling cardiologie binnen twee weken weer in bedrijf te hebben. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het ziekenhuis en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie.

De hartafdeling werd op 13 november gesloten op aandringen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding was de uitkomst van een onderzoek naar een hoog aantal sterfgevallen op de afdeling in 2010. Vier cardiologen werden geschorst.

Plan

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis werkt samen met de NVVC en het Maasstad Ziekenhuis aan een plan waarin staat hoe de heropening snel kan worden gerealiseerd. Het plan moet daarna nog worden goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het ziekenhuis streeft ernaar om zowel de verpleegafdeling als de polikliniek te heropenen, zegt de NVVC. De vier geschorste cardiologen komen voorlopig niet terug.

De interim-voorzitter van het Ruwaard van Putten zegt dat het ziekenhuis gewoon een hartafdeling nodig heeft, omdat mensen in de regio nu moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen.

Deel deze pagina

Audio

  • Ruwaard van Putten Ziekenhuis: cardiologie snel weer open Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse wil de afdeling cardiologie binnen twee weken weer in bedrijf hebben. De... hartafdeling werd 13 november op aandringen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten. Aanleiding was een hoog aantal sterfgevallen op de afdeling. Vier cardiologen trokken zich tijdelijk terug. Voorzitter van de raad van bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is Gerrit Jan van Zoelen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3425 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4402 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3527 keer afgespeeld

Meer video en audio