Hiddink: "In principe laatste jaar"

Guus Hiddink»
Guus Hiddink NOS

Guus Hiddink ziet zichzelf na dit seizoen niet meer als coach op het veld staan. Dit stelde de 66-jarige Nederlander dinsdag tegen de NOS.

Hiddink is sinds februari trainer van het Russische Anzji, dat na zeventien speelrondes de tweede plaats bezet.

"Nee, ik denk niet dat ik hier volgend seizoen nog werkzaam ben. Dat was ook niet de opzet toen ik hier startte, maar nu komt de Champions League naar voren en dan denk ik ja... Maar nee, in principe niet, nee. Want met 66 jaar is het genoeg. Dat denk ik wel."

"Daar heb je hem weer"

"Het blijft wel kriebelen, maar je moet uitkijken dat je jezelf niet te veel gaat herhalen, dat ze zeggen: daar heb je hem weer", aldus Hiddink, die het voetbal niet helemaal vaarwel denkt te zeggen.

De ex-bondscoach van Oranje, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Turkije overweegt actief te blijven als adviseur van spelers en jonge trainers. "Ik zou wel eens iets kunnen gaan doen in het adviseren, het begeleiden van jonge trainers of spelers. Dat lijkt me wel interessant."

Met PSV won hij in 1988 de Europa Cup I en werd hij zes keer landskampioen. Met Oranje (1998) en Zuid-Korea (2002) bereikte hij op het WK de halve finales. In 2006 schopte hij het met Australië tot de tweede ronde op het WK en op het EK van 2008 haalde hij met Rusland de halve finales ten koste van Nederland.

Deel deze pagina

Video

  • video Hiddink: "In principe laatste jaar" Guus Hiddink is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer. Dat stelde de 66-jarige Nederlander dinsdag tegen... de NOS. "Op een gegeven moment moet je oppassen dat je jezelf niet teveel gaat herhalen. Nee, ik denk niet dat ik hier volgend seizoen nog werkzaam ben."
  • video Hiddink coach én gangmaker Anzji Dagestan is sinds februari 2012 de thuisbasis van Guus Hiddink als coach van Anzji. Dat wil zeggen: spelers... en ploeg wonen en trainen in de buurt van Moskou en vliegen voor elke thuiswedstrijd zo'n 2.000 kilometer. Verslaggever Bert Maalderink zocht Hiddink op.

Video en Audio

Meer video en audio