'Hartpatiënten slecht geïnformeerd'

Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Ruwaard van Putten Ziekenhuis ANP

Het patiëntenplatform Zorgbelang Zuid-Holland klaagt over gebrekkige informatievoorziening aan cardiologie-patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De informatie wordt onduidelijk en versnipperd genoemd.

Het platform is daarom in overleg met organisaties als de Cliëntenraad, de Hart&Vaatgroep en de NPCF het meldpunt Cardiologie Ruwaard van Putten begonnen.

Onrust en onzekerheid

"De sluiting van de afdeling Cardiologie door de Inspectie van de Gezondheidszorg levert onrust en onzekerheid op onder patiënten en hun familieleden", zegt Zorgbelang.

De organisatie zegt dat mensen bij het nieuwe meldpunt terecht kunnen voor onafhankelijke informatie, advies en klachtenprocedures.

Telefoontjes

Bij Zorgbelang zijn nog weinig klachten binnengekomen. De stichting Hartpatiënten Nederland krijgt al wel dagen veel telefoontjes en mailtjes binnen. Die stichting wil mensen helpen bij het indienen van een claim. Zorgbelang wil mensen juist in gesprek brengen met het ziekenhuis.

Deel deze pagina

Audio

  • Meldpunt voor patiënten Ruwaard van Putten Ziekenhuis Het patiëntenplatform Zorgbelang Zuid-Holland heeft een meldpunt geopend voor cardiologiepatiënten van het Ruwaard van Putten... Ziekenhuis in Spijkenisse. De afdeling cardiologie van dit ziekenhuis is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg eerder deze maand gesloten. U hoort een gesprek met Robert Boersma, directeur Zorgbelang Zuid-Holland.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4539 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5712 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4625 keer afgespeeld

Meer video en audio