Inval bij camping in Kerkdriel

Politie-agenten bij camping Maaszicht»
Politie-agenten bij camping Maaszicht Omroep Gelderland

In Kerkdriel in Gelderland is vanochtend vroeg een inval gedaan op een camping. Onder meer de politie, gemeente en de Belastingdienst werkten mee aan de actie.

De camping is sinds 04.30 uur afgesloten. Iedereen die het terrein op of af wil, wordt gecontroleerd.

Veel zaken zijn niet in orde op de camping, zegt de gemeente Maasdriel, waar Kerkdriel onder valt. Er wonen buitenlanders die illegaal werken in de champignonteelt. Zij wonen er permanent, wat verboden is. "Wij willen dat de camping weer wordt gebruikt voor recreatie", zegt burgemeester De Cloe.

Stacaravans

Op de camping wonen ook mensen die nog een grote belastingschuld open hadden staan. De Belastingdienst heeft boetes geïnd en auto's in beslag genomen.

In september bleek al dat de brandveiligheid op het terrein niet deugde. Zo staan er te veel stacaravans, waardoor de camping niet voldoet aan de veiligheidseisen. De camping heeft tot 1 april om de zaken op orde te krijgen.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Camping moet er weer zijn voor recreatie' In Kerkdriel in Gelderland is vanochtend vroeg een inval gedaan op een camping. Er wonen veel mensen permanent op de camping en dat... is niet de bedoeling, zegt burgemeester De Cloe van de gemeente Maasdriel.

Video

Politie doet inval op camping in Kerkdriel

In Kerkdriel, bij Den Bosch, heeft de politie een inval gedaan op een camping. Ook de gemeente, de belastingdienst en justitie zijn... erbij. Het terrein is afgesloten.

Video en Audio

  • » Akte van Napoleon 4 ton waard Video Op een veiling in Frankrijk heeft de huwelijksakte van Napoleon en Joséphine ruim 400.000 euro...22 sep 2014, 595 keer afgespeeld
  • » Waarschuwen bij wakker worden tijdens operatie Video Het is de nachtmerrie van veel patiënten: wakker worden tijdens de operatie. Het gebeurt ongeveer...22 sep 2014, 19680 keer afgespeeld
  • » "Opmars IS tot staan gebracht" Video Koerdische strijders zeggen dat ze de opmars van terreurgroep IS in Syrië tot staan hebben...22 sep 2014, 10531 keer afgespeeld

Meer video en audio