Miljoenenclaim Hongaar tegen KLM

De passagier paste niet in de twee gereserveerde stoelen»
De passagier paste niet in de twee gereserveerde stoelen ANP

Een Hongaarse man eist zes miljoen dollar van de KLM en twee andere luchtvaartmaatschappijen omdat die in september weigerden zijn vrouw te vervoeren. De vrouw, die extreem overgewicht had en ernstig ziek was, overleed enkele dagen later.

De 56-jarige vrouw en haar man waren vanuit de VS met de KLM naar hun geboorteland Hongarije gevlogen voor een vakantie. Toen ze weer terug wilden vliegen, lukte het niet om haar naar de twee stoelen te brengen, waarvoor ze betaalde.

Ziektegeschiedenis

Pogingen om met Delta Airlines en Lufthansa terug te vliegen, mislukten ook door de omvang van de 193 kilo zware vrouw. Ze zou zo dik zijn geworden doordat haar lichaam vocht vasthield door nierfalen en diabetes.

Het stel keerde noodgedwongen terug naar het vakantieverblijf. De vrouw overleed korte tijd later. De KLM zegt het overlijden van de vrouw te betreuren.

Volgens hun advocaat waren de twee niet naar een ziekenhuis gegaan omdat ze geen vertrouwen hadden in de Hongaarse artsen. Die zouden niet op de hoogte zijn van haar langdurige ziektegeschiedenis en eisten volgens de advocaat bovendien een fors geldbedrag, onder de tafel.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio