PvdA: onafhankelijk toezicht rechters

Jeroen Recourt»
Jeroen Recourt ANP

De PvdA wil onafhankelijk toezicht op rechters. Nu worden klachten over rechters behandeld door collega-rechters. Maar volgens de PvdA moeten in de commissies die klachten behandelen, voortaan ook leken zitten.

Kamerlid Jeroen Recourt zal dit bepleiten bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie deze week. Hij zal daar ook inzetten op een andere koers bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Bemiddeling

Recourt vindt dat de nadruk bij de bewindslieden Opstelten en Teeven (VVD) nu te veel ligt op straffen en vindt dat er meer moet worden gedaan aan bemiddeling tussen daders en slachtoffers.

"Wij vinden net als de VVD dat misdaad hard moet worden aangepakt, maar daarnaast moet er een tweede lijn komen die meer gericht is op resocialisatie."

Deel deze pagina

Video

PvdA wil onafhankelijk toezicht op rechters

De PVDA wil dat er onafhankelijk toezicht komt op rechters. In de commissies die klachten behandelen, moeten voortaan ook leken... zitten. Nu worden klachten over rechters behandeld door collega-rechters.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio