PvdA-Kamerlid legt portefeuille neer

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu»
Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu ANP

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (PvdA) legt tijdelijk een deel van zijn portefeuille neer. Hij voert voorlopig tijdens debatten niet meer het woord over de geestelijke gezondheidszorg, omdat hij te zien is geweest in een reclamespotje voor een Turks bureau dat onder meer bemiddelt bij het afsluiten van zorgverzekeringen.

De PvdA bevestigt dit bericht van het tv-programma Pownews. Kuzu blijft wel PvdA-woordvoerder op de terreinen opvang, dak- en thuislozen, armoede en schuldhulpverlening.

Kuzu zegt in het reclamefilmpje onder meer over het bedrijf: "Ik kies voor Benimsigortam vanwege de uitstekende service." Het spotje is opgenomen in oktober, toen de nieuwe Tweede Kamerleden al waren beëdigd. Kuzu stond bij de verkiezingen van 12 september op de 27ste plaats op de PvdA-lijst.

Deel deze pagina

Video

PvdA-Kamerlid Kuzu legt portefeuille neer

Het PvdA Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu voert voorlopig niet meer het woord over de geestelijke gezondheidszorg. Hij werkte mee aan... een reclame-spotje voor een Turks bureau, dat bemiddelt bij het afsluiten van zorgverzekeringen.

Video en Audio

Meer video en audio