Gevangene niet te dik voor executie

Ronald Post»
Ronald Post Ohio Department of Rehabilitation and Correction

Een Amerikaanse rechter heeft de bezwaren van de hand gewezen van een terdoodveroordeelde die zegt dat hij te dik is voor een executie. De 180 kilo zware Ronald Post vreest een pijnlijke en langzame dood door zijn overgewicht.

Post is bang dat de beulen geen geschikte ader zullen vinden voor de dodelijke injectie. Hij vreest bovendien dat het bed in de executiekamer het begeeft.

Schietpartij

De rechter stelt dat Post deze bezwaren ook al naar voren heeft gebracht toen hij in 1997 in hoger beroep werd veroordeeld tot de doodstraf. Er is sindsdien niks veranderd waardoor dat oordeel herzien moet worden, vindt de rechter.

Post (53) is ter dood veroordeeld voor een schietpartij in 1983, waarbij een hotelreceptionist om het leven kwam. Zijn executie is gepland op 16 januari.

Injectie

Post is niet de eerste terdoodveroordeelde die zijn executie aanvecht vanwege zijn gewicht. In 2008 probeerde een man van 121 kilo ook om de dodelijke injectie te ontlopen, maar de rechter verwierp zijn bezwaren.

Een jaar eerder werd in Ohio een man geëxecuteerd van 120 kilo. Gevangenispersoneel had twee uur nodig om een geschikte ader te vinden. Een woordvoerster van de gevangenis zei toen dat dat met het gewicht van de man te maken had.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 1352 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 7317 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 1763 keer afgespeeld

Meer video en audio