Water blijft Britten teisteren

Overstroming van de rivier Wear»
Overstroming van de rivier Wear AFP

In Groot-Brittannië maakt ook het noorden zich nu op voor wateroverlast. Door het noodweer van de afgelopen dagen heeft het zuidwesten, vooral de graafschappen Devon en Cornwall, al veel last van overstromingen.

Verwacht wordt dat County Durham, Teesside, Noord-Yorkshire en het Conwy-gebied in het noorden van Wales het zwaarst worden getroffen. Er zijn honderden waarschuwingen uitgegaan voor overstromingen in Engeland en Wales. Ook het wegverkeer en het openbaar vervoer hebben last van het water.

Twee mensen zijn door de stormen omgekomen. Zaterdag viel een boom op een vrouw van 21 in Exeter. Gisteren kwam een bejaarde man om toen hij in het graafschap Cambridgeshire, in het oosten van Engeland, met zijn auto in een rivier terechtkwam. Het waterpeil in de rivier was sterk gestegen.

Hulp

Bijna 800 woningen en andere gebouwen kwamen gisteren onder water te staan. Premier David Cameron heeft de overstroomde streken hulp toegezegd.

Deel deze pagina

Video

Overstromingen in Groot-Brittannië

Luchtbeelden van de overstromingen in Groot-Brittannië.

Audio

  • Arjen van der Horst: het regent nog tot dinsdagochtend Het noordwesten van Engeland wordt zwaar getroffen door noodweer. Het water blijft maar komen en de brandweer weet niet hoe ze het... water weg moeten pompen. U hoort correspondent Arjen van der Horst in Londen.

Video en Audio

Meer video en audio