Concerten Marcus Miller afgelast

Marcus Miller tijdens een optreden in Boedapest»
Marcus Miller tijdens een optreden in Boedapest AFP

De optredens van Marcus Miller in Tilburg en Utrecht, morgen en woensdag, zijn afgelast. Dat hebben poppodia 013 en Tivoli bekendgemaakt.

De tourbus van de Amerikaanse jazz-bassist verongelukte gisteren in Zwitserland, toen hij op weg was naar Nederland. De chauffeur kwam daarbij om het leven. Veel bandleden raakten lichtgewond.

Miller zelf kwam er zonder kleerscheuren van af. Hij werd 's avonds uit het ziekenhuis ontslagen. Andere bandleden moesten een nacht in het ziekenhuis blijven.

Verkochte kaartjes

Gisteren werd al het optreden van vanavond in Hengelo geschrapt. Gekochte kaartjes blijven geldig. Het is nog onbekend wanneer de concerten in Tilburg en Utrecht worden ingehaald.

Marcus Miller is een van de begaafdste bassisten ter wereld. Hij speelde in het verleden samen met grootheden uit de jazzwereld als Miles Davis en Dizzy Gillespie.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio