Concerten Marcus Miller afgelast

Marcus Miller tijdens een optreden in Boedapest»
Marcus Miller tijdens een optreden in Boedapest AFP

De optredens van Marcus Miller in Tilburg en Utrecht, morgen en woensdag, zijn afgelast. Dat hebben poppodia 013 en Tivoli bekendgemaakt.

De tourbus van de Amerikaanse jazz-bassist verongelukte gisteren in Zwitserland, toen hij op weg was naar Nederland. De chauffeur kwam daarbij om het leven. Veel bandleden raakten lichtgewond.

Miller zelf kwam er zonder kleerscheuren van af. Hij werd 's avonds uit het ziekenhuis ontslagen. Andere bandleden moesten een nacht in het ziekenhuis blijven.

Verkochte kaartjes

Gisteren werd al het optreden van vanavond in Hengelo geschrapt. Gekochte kaartjes blijven geldig. Het is nog onbekend wanneer de concerten in Tilburg en Utrecht worden ingehaald.

Marcus Miller is een van de begaafdste bassisten ter wereld. Hij speelde in het verleden samen met grootheden uit de jazzwereld als Miles Davis en Dizzy Gillespie.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio