14 doden bij brand Duitsland

Door de brand kwamen zeker veertien mensen om het leven»
Door de brand kwamen zeker veertien mensen om het leven EPA

Door een brand bij een sociale werkplaats in het Zuid-Duitse Titisee-Neustadt (Baden-Württemberg) zijn zeker veertien mensen omgekomen. Er zijn zeven zwaargewonden; zij zijn niet in levensgevaar.

Volgens de politie was er een explosie in het gebouw. Waardoor die werd veroorzaakt, is niet duidelijk. In de sociale werkplaats wordt met hout gewerkt. Er lagen ook chemicaliën opgeslagen.

Op het moment van de explosie waren zo'n honderd mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking onder begeleiding aan het werk, zegt de brandweer. Onder de doden zijn zowel werknemers als begeleiders.

De brandweer, die met groot materieel was uitgerukt, had het vuur na twee uur onder controle.

Deel deze pagina

Video

14 doden bij brand Duitse sociale werkplaats

In Duitsland zijn in de plaats Titisee-Neustadt zeker veertien mensen omgekomen bij een brand in een sociale werkplaats. De... slachtoffers zijn zowel werknemers als begeleiders. Zeven mensen raakten gewond.

Audio

  • Wouter Meijer: waarschijnlijk explosie in opslagruimte Bij een brand in een sociale werkplaats in het Zwarte Woud in Duitsland zijn zeker 14 doden gevallen. Correspondent Wouter Meijer... vertelt over de brand.

Video en Audio

  • » Naturalis fileert walvis op strand Video Natuurhistorisch museum Naturalis onderzoekt op het strand van Scheveningen de walvis die gisteren...21 aug 2014, 39 keer afgespeeld
  • » Werkloosheid daalt opnieuw Video De werkloosheid is in juli voor de derde maand op rij gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het...21 aug 2014, 167 keer afgespeeld
  • » Aangespoelde walvis ontleed op strand Audio In Scheveningen weten ze wel het een en ander van het fileren van vis, maar dit is andere koek: op...21 aug 2014, 712 keer afgespeeld

Meer video en audio