Overval geldtransport Amsterdam

De wagen van G4S die is overvallen»
De wagen van G4S die is overvallen ANP

In Amsterdam is aan het begin van de middag een waardetransport overvallen. De daders hebben geld buitgemaakt. Hoeveel, is niet bekendgemaakt.

Het waardetransport van G4S reed rond 12.30 uur op de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. De medewerkers werden daar overvallen door twee of drie mannen die in een donkerkleurige, vermoedelijk zwarte Volvo-SUV kwamen aanrijden.

Volgens de Amsterdamse zender AT5 goten de overvallers benzine over één van de transporteurs. Ze dreigden hem in brand te steken als hij niet zou meewerken, meldt AT5. De daders gingen er in dezelfde zwarte Volvo vandoor. Er zijn geen gewonden gevallen.

Javastraat

Het is niet de eerste keer dat overvallers zo te werk gaan. In december 2009 werd een geldloper overgoten met benzine toen hij een pinautomaat aan de Javastraat in Amsterdam wilde bijvullen. Ook toen bleef het bij een dreigement hem in brand te steken.

Deze maand werd in Amsterdam-West ook al een geldloper overvallen. Twee mannen maakten toen een geldkoffer buit, maar die ontplofte vrijwel meteen. De daders zijn nog niet opgespoord.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Executie veroorzaakt schokgolf bij Hamas" Video Drie leiders van Hamas werden deze week gedood. Correspondent Ankie Rechess sprak met Danny Yatom,...22 aug 2014, 285 keer afgespeeld
  • » Ministers staan stil bij Foley Video Het kabinet zegt er alles aan te willen doen om de Nederlandse samenleving te beschermen tegen...22 aug 2014, 228 keer afgespeeld
  • » Rente historisch laag Video De rente staat historisch laag en banken en klanten die geld lenen bij de bank lenen profiteren...22 aug 2014, 275 keer afgespeeld

Meer video en audio