Rel over verkleed-oekaze in Brussel

De HUB heeft verkleedpartijen bij ontgroeningen verboden»
De HUB heeft verkleedpartijen bij ontgroeningen verboden ANP

In België is ophef ontstaan over het dringende advies van de Hogeschool-Universiteit Brussel op verkleedpartijen tijdens de ontgroening. Dat verbod werd afgekondigd nadat een student die als vrouw was verkleed, was verkracht.

De man van 19 liep vorige maand terug van zijn ontgroening door de stad toen hij werd ingesloten door een groep allochtone jongeren. Die stalen zijn gsm, duwden hem een parkeergarage in en verkrachtten hem daar, melden Belgische media.

De Hogeschool-Universiteit adviseerde mannelijke studenten om zich niet meer als vrouw te verkleden, omdat "bepaalde groepen" dat als een provocatie kunnen opvatten.

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang vindt dat de Brusselse Hogeschool-Universiteit daarmee zwicht voor moslims. Volgens de politieke partij is wel duidelijk dat die "bepaalde groepen" ook ongesluierde meisjes uitschelden voor hoer en homo's op straat aanvallen.

De houding van de HUB is onaanvaardbaar omdat impliciet de schuld wordt gelegd bij de slachtoffers, zegt het Vlaams Belang in een verklaring.

'Geen verbod'

Ook de Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Bruno De Lille, wil dat het verbod wordt teruggedraaid. "De daders moeten worden aangepakt en niet de slachtoffers."

Voor de verkrachting zijn twee jongens van 15 en 17 opgepakt. Ze zitten vast in een jeugdinstelling.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 897 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 287 keer afgespeeld

Meer video en audio