Nieuw spoor miljoenenroof Brinks

29 juni: de politie doet onderzoek bij het geldtransportbedrijf in Amsterdam»
29 juni: de politie doet onderzoek bij het geldtransportbedrijf in Amsterdam NOS

Justitie verhoort een 34-jarige man uit Amsterdam over zijn mogelijke betrokkenheid bij de miljoenenroof bij geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam, in juni vorig jaar. De man werd half november aangehouden voor het hebben van een hennepplantage. Hij wordt nog niet aangemerkt als verdachte.

In het huis van zijn ex-vriendin vond de politie 1800 gram pentriet in zijn rugzak. Dat is een van de krachtigste springstoffen. Bij de overval op Brinks werd ook pentriet gebruikt om het gelddepot binnen te komen.

Vanochtend besloot de rechter-commissaris dat de man langer blijft vastzitten. Hij wordt verdacht van het bezit van verboden explosieven.

Broer

Justitie onderzoekt nu of hij betrokken was bij de roof op Brinks. Zijn broer, een 28-jarige man, is eerder al als verdachte van de overval aangehouden.

Bij de overval op Brinks werd 12 miljoen euro buitgemaakt. De daders vluchtten met twee auto's richting het zuiden. Een van de auto's crashte op de A2 en brandde uit. Daarin zat de helft van de buit. De andere helft van de 12 miljoen euro is nog zoek.

Deel deze pagina

Video

Man met springstof aangehouden

Justitie verhoort een man uit Amsterdam die mogelijk iets te maken heeft met de miljoenenroof bij Brinks, vorig jaar juni. Deze... maand werd hij opgepakt, omdat er bij hem een hennepplantage was gevonden. In het huis van zijn ex vond de politie daarna een rugzak van hem met springstof.

Audio

  • 'Springstof pentriet gevonden in rugtas verdachte' Justitie volgt een nieuw spoor in het onderzoek naar de roof bij geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam. Daar werden juni vorig... jaar vele miljoenen buit gemaakt. Na de roof achtervolgde de politie de daders kilometerslang, maar raakte ze kwijt. Verslaggever Edwin van den Berg vertelt.

Video en Audio

Meer video en audio