Zoektocht naar drenkeling hervat

Reddingsactie van de KNRM»
Reddingsactie van de KNRM Johan Wieland - Flickr / Creative Commons by-nd

Boven de Noordzee zoeken de kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verder naar een van de twee mannen die gisteren bij windkracht 9 overboord sloegen.

De reddingswerkers gaan ervan uit dat hij niet meer in leven is. Hij had wel een reddingsvest aan, maar geen overlevingspak, aldus de kustwacht.

De mannen kwamen gistermiddag rond 16.00 uur in het water terecht. Gisteravond werd het lichaam van de andere man uit het water gehaald.

Tweede drenkeling

De tweede drenkeling werd wel gesignaleerd, maar reddingswerkers konden door het slechte weer niet bij hem komen. Ze moesten gaan bijtanken met hun helikopter en mochten daarna vanwege de harde wind niet meer opstijgen.

De twee mannen waren aan boord van een Brits vrachtschip, dat zo'n 100 kilometer ten noorden van Terschelling voer. De bemanning zond een noodsignaal uit, waarop de reddingsoperatie in gang werd gezet.

Deel deze pagina

Audio

  • Kustwacht: weinig hoop voor drenkeling De zoektocht naar een Britse zeeman op de noordzee is bij het eerste ochtendlicht hervat. Het lichaam van de andere over boord... geslagen zeeman werd gisteren geborgen. Het lukte toen niet ook de tweede drenkeling uit het water te halen.

Video en Audio

Meer video en audio