Luchtaanval doodt kinderen Syrië

Bij een luchtaanval op een dorp in de buurt van Damascus zijn zeker 8 kinderen om het leven gekomen. Volgens persbureau Reuters speelden de kinderen buiten, omdat het rustig leek.

Oppositieleden en bewoners van het dorp Deir al-Asafir, zo'n 12 kilometer van Damascus, meldden dat er plotseling gevechtsvliegtuigen verschenen. Ze spreken van een willekeurige aanval.

Volgens Syrische mensenrechtengroepen is niet duidelijk wat er gebeurd is. In de regio zouden veel opstandelingen actief zijn. Ook vragen ze zich af waarom de kinderen op straat speelden, terwijl er 's ochtends nog geschoten werd.

Clusterbommen

Op videobeelden is te zien hoe bewoners de lichamen van de kinderen oppakken. De slachtoffers zijn allemaal onder de 15 jaar oud. Bij de aanval vielen ook zo'n vijftien gewonden.

Bewoners zeggen dat de aanval werd uitgevoerd met clusterbommen. Er zouden zo'n 70 niet-ontplofte kleine bommen zijn gevonden.

Gevechten

De Syrische autoriteiten hebben geen commentaar gegeven op het bericht.

Lokale comités van de oppositie zeggen dat er gisteren 117 doden zijn gevallen bij gevechten, de meeste rond Damascus.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Syrische regeringsleger slaat steeds harder om zich heen' In Syrië vallen iedere dag weer vele tientallen doden. Veertigduizend mensen zijn er in totaal al omgekomen door het oorlogsgeweld... van de afgelopen anderhalf jaar. Onder hen ook veel kinderen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 182 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 213 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 63 keer afgespeeld

Meer video en audio