Homobetoging in New Delhi

Aan de demonstratie deden honderden homo's mee»
Aan de demonstratie deden honderden homo's mee AFP

Honderden homo-activisten hebben in de Indiase hoofdstad New Delhi gedemonstreerd voor meer begrip en meer acceptatie. Homo's hebben het nog altijd moeilijk in het conservatieve India.

Pas in 2009 werd homoseksualiteit in India uit het wetboek van strafrecht gehaald; voor die tijd kon iedere homo of lesbienne die voor zijn of haar geaardheid uitkwam tien jaar gevangenisstraf krijgen.

De homo-activisten vinden dat India nog steeds achterloopt wat betreft de acceptatie. In grote delen van het land moet de meerderheid van de bevolking niets van homo's hebben.

Bollywood

De enorme Indiase filmindustrie laat homoseksualiteit bijna geheel links liggen; alleen een paar 'filmhuisfilms' uit Bollywood kaarten homoseksualiteit heel voorzichtig aan.

Van de honderden demonstranten in New Delhi waren de meesten gemaskerd: zij zijn bang herkend te worden door familie of vrienden die niet op de hoogte zijn van hun geaardheid.

Deel deze pagina

Video

Homo-activisten betogen in New Delhi

Honderden homo-activisten hebben in de Indiase hoofdstad New Delhi gedemonstreerd voor meer begrip en meer acceptatie. Homo's... hebben het nog altijd moeilijk in het conservatieve land. Pas in 2009 werd homoseksualiteit in India uit het wetboek van strafrecht gehaald.

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio