Aandelen Egypte gekelderd

In Caïro waren er vanochtend botsingen tussen de politie en demonstranten.»
In Caïro waren er vanochtend botsingen tussen de politie en demonstranten. EVN

Op de aandelenbeurs in Caïro zijn de aandelen gemiddeld zo'n 10 procent gezakt, op de eerste dag dat de beurs open was nadat president Morsi zichzelf meer macht had toegekend.

De handel werd een half uur stilgelegd, maar daarna daalden de koersen verder.

In Caïro waren er vanochtend ook weer botsingen tussen de politie en mensen die demonstreerden tegen het decreet van Morsi. Door dat decreet hoeft Morsi zich niets meer aan te trekken van de rechterlijke macht. Ook verving hij de hoogste aanklager in het land.

Staking

Dinsdag zijn er grote manifestaties in het land pro en contra Morsi.

De Egyptische rechters hebben voor dinsdag een staking aangekondigd. Ruim twintig politieke en andere grote organisaties hebben een open brief aan Morsi gestuurd waarin zij zeggen dat het decreet een dodelijke slag heeft toegebracht aan het rechtssysteem in Egypte.

Deel deze pagina

Video

  • video Zorgen over economie Egypte De Egyptische president Morsi heeft gezegd dat hij zijn macht alleen tijdelijk heeft uitgebreid, maar de... demonstranten zijn daar helemaal niet gerust op. Zij vinden dat de president een paar dagen geleden een machtsgreep heeft gedaan. Al dagen wordt er op het Tahrirplein tegen Morsi gedemonstreerd. Al die onrust is slecht voor de economie van Egypte en de bevolking maakt zich zorgen.
  • video Derde dag van onrust in Caïro In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn voor de derde opeenvolgende dag relletjes uitgebroken. Het is er... onrustig sinds president Morsi afgelopen week grote bevoegdheden naar zich toetrok.

Audio

  • 'Tahrirplein rustig, omgeving niet' Op de aandelenbeurs in Caïro zijn de aandelen gemiddeld zo'n 10 procent gezakt. Het was de eerste dag dat de beurs open was nadat... president Morsi zichzelf, per decreet, meer macht had toegekend. De handel werd een half uur stilgelegd, daarna daalden de koersen verder. In Caïro waren er vannacht en vanochtend ook weer botsingen tussen de politie en mensen die demonstreerden tegen het decreet van Morsi. Op het Tahrirplein was het rustig, maar correspondent Sander van Hoorn zag wel demonstraties in de omgeving van het plein.

Video en Audio

Meer video en audio