Storm veroorzaakt lichte schade

In Roermond raakte een vrouw gewond toen een steiger omwaaide»
In Roermond raakte een vrouw gewond toen een steiger omwaaide NOS

Hulpdiensten krijgen sinds 08.00 uur vanmorgen meldingen binnen over stormschade. Het gaat vooral om afgewaaide takken en omgewaaide bomen. In Roermond raakte een vrouw lichtgewond toen een bouwsteiger omwaaide.

De meldingen komen onder meer uit Alkmaar, Apeldoorn, Hoenderloo, Breda, Uitgeest, Heerhugowaard en Sliedrecht. Enkele politiekorpsen waarschuwen op Twitter om niet de weg op te gaan als het niet hoeft. Vooral in Noord-Holland is het volgens de politie gevaarlijk door de storm en de windstoten.

Lichtmast

Bij Delfzijl waaide een partytent om. 's Middags werd de toegangsweg naar Rotterdam The Hague Airport afgesloten toen van een bouwproject spullen naar beneden waaiden.

Boven land waait het krachtig tot hard. Aan zee staat een zuidwesterstorm met windkracht 9.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij waarschuwt voor zware storm op zee. Op de Noordzee is op sommige plaatsten windkracht 10 gemeten.

Officiële storm

Op Schiphol zijn geen problemen omdat de wind uit de goede hoek komt. Ook op het spoor vallen de problemen mee. Tussen Geldrop en Weert rijden minder treinen omdat op dat traject een boom is gevallen.

Rond 08.00 uur vanmorgen werd de wind een officiële storm. Toen werd in IJmuiden windkracht 9 gemeten, meldt WeerOnline.nl. Inmiddels stormt het langs de hele kust. Naar verwachting zal de storm aan het eind van de middag gaan liggen.

Deel deze pagina

Video

  • video 'Het is zand eten, geweldig' Het waait flink vandaag in Nederland. Aan zee staat een zuidwesterstorm met windkracht 9. Verslaggever Jeroen... Wollaars nam een kijkje op het strand bij Bloemendaal.
  • video Fietser gewond door omgewaaide steiger In Roermond waaide een steiger om op het moment dat een vrouw op een fiets passeerde. Ze raakte gewond en is... met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10139 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9032 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 77885 keer afgespeeld

Meer video en audio