Museumroof Olympia opgelost

Het Museum van Oudheden in Olympia»
Het Museum van Oudheden in Olympia  

De gewapende roofoverval op het museum in de Griekse stad Olympia is opgelost. Een lid van de bende liep tegen de lamp toen hij een gouden ring probeerde te verkopen aan een undercoveragent.

In februari werden tientallen voorwerpen gestolen uit het Museum van de Geschiedenis van de Olympische Spelen. De buit had een onschatbare waarde omdat er unieke sieraden en beeldjes bij zaten. Het museum in Olympia is gewijd aan de antieke Olympische Spelen.

Goede staat

De Griekse politie heeft drie mannen aangehouden. In een huis in Patras is de complete buit teruggevonden. De gestolen voorwerpen zullen zo snel mogelijk worden teruggebracht naar het museum. Voor zover bekend is alles nog in goede staat.

De ring die te koop werd aangeboden was één van de topstukken van de buit. Het sieraad is van massief goud en is waarschijnlijk meer dan 3000 jaar oud.

De roof deed destijds veel stof opwaaien. Er was veel kritiek op de overheid die te veel zou bezuinigen op de bewaking van musea.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 325 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld

Meer video en audio