Van der Ham voorzitter humanisten

Van der Ham keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid»
Van der Ham keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid ANP

Oud-Tweede Kamerlid Boris van der Ham is gekozen tot voorzitter van het Humanistisch Verbond. De leden stemden volgens het verbond enthousiast in met zijn voordracht op een ledenvergadering in Amersfoort.

De D66'er Van der Ham (39) volgt Rein Zunderdorp op, die het verbond 7 jaar heeft geleid.

Humanisten vinden dat de mens zelf zijn leven zin kan geven. Hun levensbeschouwelijke overtuiging is niet-religieus. De mens moet, als lid van de samenleving, zelf kunnen bepalen wat belangrijk is.

Van der Ham zat 10 jaar lang voor D66 in de Tweede Kamer. Hij keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid.

'Wisselgeld'

In een toespraak zei Van der Ham dat seculiere politieke partijen soms roekeloos omgaan met zwaar bevochten vrijheden, door ze als wisselgeld in te zetten bij een onderhandeling.

"Onverschilligheid is misschien wel de grootste vijand van de Nederlandse vrijheid en het verkeerde voorbeeld", zei de nieuwe voorzitter.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Humanitair bestand Israël en Hamas Video Israël en Hamas zijn een bestand overeengekomen. Dat melden VN-baas Ban Ki-moon en de Amerikaanse...1 aug 2014, 907 keer afgespeeld
  • » Doden bij gasexplosies Taiwan Video Bij gasexplosies in Taiwan zijn zeker vijftien doden gevallen. Er zouden honderden gewonden zijn.31 jul 2014, 3382 keer afgespeeld
  • » "Het gaat om menselijke resten en kleding" Video DNA-materiaal en bezittingen van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 zijn overgedragen aan...31 jul 2014, 10945 keer afgespeeld

Meer video en audio