Van der Ham voorzitter humanisten

Van der Ham keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid»
Van der Ham keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid ANP

Oud-Tweede Kamerlid Boris van der Ham is gekozen tot voorzitter van het Humanistisch Verbond. De leden stemden volgens het verbond enthousiast in met zijn voordracht op een ledenvergadering in Amersfoort.

De D66'er Van der Ham (39) volgt Rein Zunderdorp op, die het verbond 7 jaar heeft geleid.

Humanisten vinden dat de mens zelf zijn leven zin kan geven. Hun levensbeschouwelijke overtuiging is niet-religieus. De mens moet, als lid van de samenleving, zelf kunnen bepalen wat belangrijk is.

Van der Ham zat 10 jaar lang voor D66 in de Tweede Kamer. Hij keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid.

'Wisselgeld'

In een toespraak zei Van der Ham dat seculiere politieke partijen soms roekeloos omgaan met zwaar bevochten vrijheden, door ze als wisselgeld in te zetten bij een onderhandeling.

"Onverschilligheid is misschien wel de grootste vijand van de Nederlandse vrijheid en het verkeerde voorbeeld", zei de nieuwe voorzitter.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4624 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5822 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4719 keer afgespeeld

Meer video en audio