Van der Ham voorzitter humanisten

Van der Ham keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid»
Van der Ham keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid ANP

Oud-Tweede Kamerlid Boris van der Ham is gekozen tot voorzitter van het Humanistisch Verbond. De leden stemden volgens het verbond enthousiast in met zijn voordracht op een ledenvergadering in Amersfoort.

De D66'er Van der Ham (39) volgt Rein Zunderdorp op, die het verbond 7 jaar heeft geleid.

Humanisten vinden dat de mens zelf zijn leven zin kan geven. Hun levensbeschouwelijke overtuiging is niet-religieus. De mens moet, als lid van de samenleving, zelf kunnen bepalen wat belangrijk is.

Van der Ham zat 10 jaar lang voor D66 in de Tweede Kamer. Hij keerde na de verkiezingen van september niet terug als Kamerlid.

'Wisselgeld'

In een toespraak zei Van der Ham dat seculiere politieke partijen soms roekeloos omgaan met zwaar bevochten vrijheden, door ze als wisselgeld in te zetten bij een onderhandeling.

"Onverschilligheid is misschien wel de grootste vijand van de Nederlandse vrijheid en het verkeerde voorbeeld", zei de nieuwe voorzitter.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio