Schulden agenten in kaart gebracht

De steekproef werd uitgevoerd bij de drie grootste korpsen van het land»
De steekproef werd uitgevoerd bij de drie grootste korpsen van het land ANP

Meer dan tweehonderd agenten in de drie grootste korpsen van het land hadden in 2011 zoveel schulden, dat er beslag is gelegd op hun salaris. Dat staat in het politievakblad 24/7.

Het Korps Nationale Politie deed een steekproef in de korpsen Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden. Volgens het artikel is de uitkomst van die steekproef " het topje van de ijsberg". Voor zover bekend is nog nooit eerder landelijk onderzocht hoeveel agenten financiƫle problemen hebben.

Hoog op de agenda

Het onderwerp staat hoog op de agenda van een nieuw te vormen landelijk personeelsbeleid, waaraan het Korps Nationale Politie nu werkt. In het artikel staat ook dat praten over geldproblemen nog taboe is binnen de korpsen.

Afgelopen september bepaalde de Centrale Raad van Beroep dat agenten die moeilijk van hun schulden afkomen, ontslagen mogen worden. Ze zouden chantabel zijn en daardoor een veiligheidsrisico vormen.

Meer steungeld

De politievakbond ACP krijgt al langer signalen dat er steeds meer agenten in financiƫle problemen komen. "Loonbeslag is vaak een eindstadium. Daarvoor is er al veel ellende. Het aantal agenten dat echt worstelt met schulden kan je gerust met een factor drie vermenigvuldigen."

De ACP wil dat er meer steungeld komt voor agenten in geldproblemen. "Nu zijn er regionaal voorzieningen om collega's te steunen. We hopen dat er genoeg geld beschikbaar komt om dat straks landelijk goed te regelen."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1639 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 167 keer afgespeeld

Meer video en audio