Oud-trainer Kohn (79) overleden

Spitz Kohn»
Spitz Kohn ANP

Voormalig speler en coach Antoine 'Spitz' Kohn is op 79-jarige leeftijd overleden.

De Luxemburger kwam in 1959 naar ons land en speelde voor Fortuna '54, sc Enschede en de latere fusieclub FC Twente.

Na zijn spelersloopbaan werd Kohn in 1968 in de technische staf van Twente opgenomen. Hij werd in 1972 hoofdtrainer bij de Tukkers, met wie hij in 1974 als tweede in de eredivisie eindigde.

UEFA Cup-finale

Onder zijn leiding bereikte Twente een jaar later de UEFA Cup-finale, die verloren werd van Borussia Mönchengladbach.

Kohn vervolgde in 1980 zijn carrière bij Go Ahead Eagles, waarna hij ook nog werkzaam was bij Club Brugge en nogmaals FC Twente.

In 1984 werd hij assistent-trainer bij Ajax. Als interim-hoofdcoach werd hij in 1985 (met Tonny Bruins Slot en Cor van der Hart) kampioen. Drie jaar later, ook als interim-coach, verloor hij met Ajax de UEFA Cup-finale van KV Mechelen.

Debuut Frank de Boer

Frank de Boer, de huidige trainer van Ajax, is een van de spelers die onder Kohn in het eerste van Ajax debuteerde.

Op twitter noemt hij Kohn een warme persoonlijkheid.


Deel deze pagina

Audio Reactie

  • Thijssen: "Kohn een fanatieke trainer" Voormalig speler en coach Spitz Kohn is op 79-jarige leeftijd overleden. In Langs de Lijn reageerde Frans Thijssen op zijn... overlijden.

Video 2010

Spitz Kohn over de bijna-titel in 1974

In 1974 was FC Twente ook dicht bij de titel. Op twee wedstrijden voor het einde van de competitie verloor de ploeg van Feyenoord... en daarmee waren de titelkansen verkeken. Toenmalig trainer Spitz Kohn vertelt hoe hij die spannende slotfase in 1974 beleefde.

Video en Audio

  • » "Gaat om spekken portemonnee Overmars?" Video Arno Vermeulen, Jack van Gelder, Kenneth Perez, Jan Mulder en Bert van Marwijk bespreken in Studio...19 okt 2014, 891 keer afgespeeld
  • » Studio Voetbal van 19 oktober Video Studio Voetbal van zondag 19 oktober, met als gasten Jan Mulder, Bert van Marwijk, Kenneth Perez en...19 okt 2014, 916 keer afgespeeld
  • » "Bij Oranje klopt iets niet" Video Kenneth Perez, Bert van Marwijk, Jan Mulder en Arno Vermeulen bespreken de crisis bij Oranje.19 okt 2014, 1447 keer afgespeeld

Meer video en audio