Rutte: we moeten de rijen sluiten

VVD-leider Rutte heeft zijn partij opgeroepen om de rijen te sluiten»
VVD-leider Rutte heeft zijn partij opgeroepen om de rijen te sluiten ANP

VVD-leider Rutte heeft zijn partij opgeroepen om de rijen te sluiten. In zijn toespraak voor het partijcongres in Den Bosch zei Rutte dat er de afgelopen weken soms "knallende ruzie" was, maar dat de VVD nu aan de slag moet.

De VVD-achterban had eerder felle kritiek op het regeerakkoord. Onder meer het plan voor een inkomensafhankelijke zorgpremie leidde tot veel ophef. Dat plan is inmiddels van tafel. Rutte zei dat hij de kritiek heeft gewaardeerd. "Dat hoort bij een topteam", zei hij.

Staande ovatie

Rutte herhaalde dat er voor de VVD moeilijke punten in het regeerakkoord staan. "Maar er zit heel veel in dat ons wel bevalt. Ik vraag uw steun voor dit akkoord." Na afloop kreeg Rutte een staande ovatie.

Rutte had verder lovende woorden voor de PvdA. "Het is een partij die ook verantwoordelijkheid wil nemen en zich realiseert dat we de Nederlanders niet iedere twee jaar kunnen vragen om naar de stembus te gaan." Hij benadrukte dat er grote verschillen zijn tussen de VVD en de PvdA, maar noemde de sociaaldemocraten ook betrouwbare partners.

Deel deze pagina

Video

  • video Rutte: we moeten de rijen sluiten VVD-leider Rutte heeft zijn partij opgeroepen om de rijen te sluiten. In zijn toespraak voor het... partijcongres in Den Bosch zei Rutte dat er de afgelopen weken soms "knallende ruzie" was, maar dat de VVD nu aan de slag moet. Hij heeft veel vertrouwen in de samenwerking met de PvdA.
  • video Ron Fresen: VVD-leden zijn kritischer geworden VVD-leider Rutte heeft zijn partij opgeroepen om de rijen te sluiten. In zijn toespraak voor het... partijcongres in Den Bosch zei Rutte dat er de afgelopen weken soms "knallende ruzie" was, maar dat de VVD nu aan de slag moet. Hij heeft veel vertrouwen in de samenwerking met de PvdA. Verslaggever Ron Fresen was in Den Bosch.
  • video JOVD: VVD moet meer voor liberale principes staan De VVD moet meer staan voor de liberale principes van de partij. JOVD-voorzitter Vos riep de VVD-fracties in... de Eerste en Tweede Kamer op om zich uit te spreken voor liberale waarden "en op de rem te trappen als onze liberale principes verkwanseld dreigen te worden."

Audio

  • Wilma Borgman: Ruttes verdediging viel goed op VVD-congres De JOVD kreeg toch spreekrecht Een motie om het congres in te laten instemmen met een volgend regeerakkoord haalde het niet. En de... commotie over de inkomensafhankelijke zorgpremie lijkt verdwenen... Het VVD congres leverde uiteindelijk wat minder spanning op dan vooraf werd verwacht. Wilma Borgman is in Den Bosch.
  • 'Rutte zal opgelucht ademhalen na congres' Bij de VVD is de meeste kou uit de lucht. Na het congres van vandaag kan de partij nu aan het werk om steun te geven aan het... kabinet, vindt partijleider Rutte. Politiek redacteur Wilma Borgman vanuit Den Bosch.

Video en Audio

Meer video en audio